El nombre de famílies de Ripoll que necessiten aliments es duplica en pocs mesos

Entitats i institucions de la vila inicien la campanya solidària “Ajuda'ns a omplir el graner”

Redacció
08 de juny del 2012
Foto de família dels impulsors de la campanya.
Foto de família dels impulsors de la campanya. | Ajuntament de Ripoll
Foto de família dels impulsors de la campanya. Foto: Ajuntament de Ripoll

La crisi continua colpejant. Una qüestió tant imprescindible com el de l'alimentació esdevé un problema per un nombre creixent de famílies. Ripoll, evidentment, no se n'escapa. De fet, si fins al desembre necessitaven acudir al Centre de Distribució d'Aliments entre 40 i 60 famílies, actualment la xifra s'ha disparat fins al centenar.

Per aquest motiu, Càritas, la Creu Roja, el Consorci de Serveis Socials del Ripollès i les regidories de Comerç i Serveis Socials de l'Ajuntament de Ripoll han iniciat la campanya “Ajuda'ns a omplir el graner”. La iniciativa, de caràcter permanent, suposarà instal·lar caixes als supermercats i botigues d'alimentació per tal que la població col·labori.

“Les reserves són poques i les necessitats són moltes” resumeix Sílvia Gallart, de la Creu Roja. Hores d'ara fins a l'octubre tenen garantits prou arròs i pasta però en canvi escassegen llet i sucre. En aquest sentit, les caixes que s'instal·laran a supermercats com els Caprabo, el Bon Àrea, el Bon Preu, el Dia, el Condis i l'Alimentació Bonet –a banda d'altres establiments que es vagin afegint a la campanya- indicaran en cada moment quin són els productes prioritaris.

Els impulsors de la campanya consideren que Ripoll és un municipi solidari però que en un moment tant complicat “volen posar-ho més fàcil”. A més, han dut la campanya a les escoles com una mesura de sensibilitzar tant la mainada com les seves famílies.