De 420 a 150 habitatges

La propietat de la Devesa del Pla vol un terç menys de pisos i multiplicar per 3 el sòl comercial del sector

Dani Vilaseca/Joan Garcia/Arnau Urgell
07 de juny del 2012
La propietat de la Devesa del Pla vol canviar el planejament.
La propietat de la Devesa del Pla vol canviar el planejament. | Arnau Urgell
La propietat de la Devesa del Pla vol canviar el planejament. Foto: Arnau Urgell

Poc a poc, es van coneixent els detalls de la nova proposta per desencallar el sector de la Devesa del Pla de Ripoll, sense activitat des del 2005 quan va tancar la Preparación Textil. En el darrer ple es va aprovar reclamar a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona poder iniciar la modificació del Pla de millora urbana (PMU) que determina les normes d'aquest espai situat entre la carretera de Barcelona i el riu Ter.

Concretament, i segons va explicar Jordi Munell en una entrevista al Tampoc caldria de La Veu de Sant Joan, la propietat proposa rebaixar els 420 habitatges que preveu el conveni aprovat amb l'anterior equip de govern a només 150. Per altra banda, la superfície dedicada a activitats econòmiques i comercials passaria dels actuals 13.000 metres quadrats a uns 30.000. “Reclamen permutar part del sòl residencial en comercial perquè consideren que així trobaran compradors o inversors interessats en urbanitzar el sector”.

Menys clar es mostra l'alcalde ripollès sobre la possible instal·lació de Mercadona al Pla. “Si hi ha un operador interessat en aquest espai no ens ha arribat a l'Ajuntament” afirma Munell. Tot i això, l'interès de l'empresa d'alimentació valenciana per ser a Ripoll és evident i intens. En aquest sentit el batlle explica que en els darrers mesos s'han produït fins a set reunions a l'Ajuntament amb representants de la cadena i diferents propietaris de naus i terrenys de la vila. “Hi ha interès, però que acabin anant un lloc o l'altre ja es veurà” conclou Munell.

http://santjoandelesabadesses.cat/images/stories/laveu/podcasts/tampoc/TAM00097.mp3;Entrevista a Jordi Munell