ERO temporal a Televall

L'objectiu de l'entitat és no reduir l'activitat formativa i implementarà un sistema d'accés automàtic per augmentar l'horari del telecentre de Ribes

Arnau Urgell
06 de juny del 2012
Televall aplicarà un ERO temporal.
Televall aplicarà un ERO temporal. | ElRipollès.info
Televall aplicarà un ERO temporal. Foto: ElRipollès.info

La Fundació Televall, radicada a Ribes de Freser, aplicarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal als seus treballadors. El seu director, Albert Pujol, explica a ElRipollès.info que han optat per aquesta opció per les dificultats econòmiques vinculades als retards en el cobrament dels seus serveis i la progressiva reducció de les línies de subvencions per a projectes.

Televall és una fundació de caràcter privat tot i que la presidència del patronat correspon a l'alcalde de Ribes de Freser. De fet, una part substancial dels ingressos provenen d'administracions públiques tant per serveis de manteniment i formació com per projectes concrets. Pujol argumenta que el volum de feina pràcticament no ha baixat però sí les dificultats per tirar endavant el dia a dia de l'entitat.

La necessitat de reduir les despeses de personal per mantenir programes com el de formació han conduït a l'aplicació d'un ERO que afecta fins a un 40% de la desena de treballadors de Televall. L'expedient –que encara no se sap quan entrarà en vigor- té un període d'aplicació d'un any. El director de la fundació explica que han optat per aquest instrument per la voluntat de mantenir els llocs de treball. “No tindria sentit anar en contra d'uns dels nostres principis, el suport al desenvolupament local i el foment de l'ocupació” afirma.

Ampliar l'horari del telecentre

L'aplicació de l'ERO no ha de suposar minvar el programa de formació de Televall. En aquest sentit han dissenyat una nova línia de treball que els farà passar pels 19 municipis del Ripollès amb cursos persencials per a tots els públics a un preu assequible de 25 euros.

El fet de ser presents al territori tindria el risc de deixar descoberta la seu física de la fundació, el telecentre de Ribes de Freser. Per evitar-ho, s'ha optat per un sistema d'accés automàtic que permetrà no només mantenir sinó ampliar l'horari d'obertura. El sistema, per a socis registrats, probablement es basarà en el reconeixement dactilar i es complementarà amb videovigilància.