Un centenar d'atletes estrenaran la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll

La prova, amb sortida i arribada al passeig Ragull, tindrà diumenge dos traçats mixtos de mitja muntanya-urbà de 12 i 22 quilòmetres

Redacció
08 de juny del 2012
Diumenge s'estrena la Cursa de les Quatre Ermites.
Diumenge s'estrena la Cursa de les Quatre Ermites. | Arnau Urgell
Diumenge s'estrena la Cursa de les Quatre Ermites. Foto: Arnau Urgell

Les proves atlètiques, i especialment les curses de muntanya, estan vivint una autèntica febrada. I en un mes tant atlètic –els Bastions, l'Emmona i la Cursa del Comte Arnau- Ripoll també reclama la seva dosi de protagonisme amb l'estrena aquest diumenge 10 de juny de la Cursa de les Quatre Ermites.

La prova, com el seu nom indica, passarà per les quatre muntanyes que envolten la vila i que estan presidides per sengles ermites (el Catllar, Sant Roc, Sant Bartomeu i Sant Antoni). La idea fa temps que la tenia en ment en Joan Planes, molt aficionat a aquest tipus de competicions, i finalment enguany l'han tirat endavant amb dos altres “bojos” de l'especialitat com són en Marc Carós i l'Aleix Fàbregas. Per tirar-ho endavant, han comptat amb la col·laboració del Gimnàs Sport Life i de l'equip Diedre.

La Cursa de les Quatre Ermites tindrà el punt de sortida i arribada al passeig Ragull. S'han dissenyat dos recorreguts, de 12 i 22 quilòmetres, que compartiran bona part del traçat. Els corredors iniciaran l'ascens al Catllar, la primera ermita, per la nova urbanització de la Torre. La baixada serà per la zona de la comissaria dels Mossos d'Esquadra i ràpidament els participants hauran d'enfilar cap a Sant Roc pel camí de can Serrallonga. El segon descens es farà per Mas Palou i, a continuació, es viurà un dels trams urbans més llargs des del polígon Estemariu fins a l'aparcament de can Guetes.

Precisament en aquest punt la cursa curta ja iniciarà el retorn cap al passeig Ragull passant pel carrer Mossèn Cinto Verdaguer, el pont d'Olot, el passeig Mestre Guich, el passeig del Ter, el pont de Calatrava i el parc botànic. Mentrestant, els corredors de la llarga enfilaran l'ascens a Sant Bartomeu pel poliesportiu de l'Avellanada i baixaran per Vistalegre. Després de passar per Caganell pujaran i baixaran de Sant Antoni, la darrera ermita, mentre que el tram final el cobriran pel carrer Progrés, la urbanització de Castelladrall, el pont de Calatrava i el parc botànic. Les previsions meteorològiques indiquen que serà un diumenge molt calorós. Per aquest motiu s'ha passat de preveure tres a cinc punts d'avituallament.

Aleix Fàbregas, un dels organitzadors de la Cursa de les Quatre Ermites, destaca precisament que un dels elements més atractius és un recorregut que combina la mitja muntanya amb trams urbans i amb constants pujades i baixades. Hores d'ara tenen uns 70 inscrits però esperen acostar-se al centenar en els propers dies. A banda dels dos recorreguts, s'ha organitzat una cursa infantil i juvenil (de P-4 a 2n d'ESO) a l'entorn del passeig Ragull.

Horaris

Inici entrega de dorsals al Passeig Ragull (08:30)
Xerrada tècnica de la cursa (09:50)
Sortida de la cursa de 22km i 12km (10:00)
Sortida de les diverses categories curses infantils (10:10)
Hora prevista arribada primers corredors cursa 12 km al Passeig Ragull (11:00)
Hora prevista arribada primers corredors cursa 22 km al Passeig Ragull (12:15)
Entrega de trofeus i obsequis (13:00)

Track de la Cursa de les Quatre Ermites

Més informació i inscripcions de la Cursa de les Quatre Ermites