Els Randellaires tanquen una trilogia

Presenten a Sant Joan “Entemarrats”, el tercer disc basat en el cançoner del Ripollès

Redacció
04 de juny del 2012
Els Randellaires van omplir el claustre del Palau de l'Abadia.
Els Randellaires van omplir el claustre del Palau de l'Abadia. | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
Els Randellaires van omplir el claustre del Palau de l'Abadia. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

“Hem tancat un cicle després d'onze anys”. Així de convençut es mostra Cèsar Ollé, una de les ànimes dels Randellaires, l'endemà de presentar les cançons d'Entemarrats, el que serà el seu tercer disc. Ho van fer al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses –la pluja va impedir fer el concert a l'Era d'en Serralta- amb un públic nombrós (150 persones) i entregat com sempre al grup de música d'arrel del Ripollès.

De nou, com havien fet amb A suara i Terradesús, el disc es consagra a la recuperació del cançoner del Ripollès. “Ara, el millor de la música tradicional de la nostra comarca ja està gravat” explica Ollé que assenyala que els propers treballs, malgrat no abandonar el Ripollès, exploraran altres paisatges musicals dels Països Catalans i més enllà.

“Entemarrats suposa un pas endavant ja que els temes estan molt més treballats” afegeix. De fet, ho defineix com una “música tradicional més contemporània”. Es nota una certa influència del ritme jazzístic amb la incorporació del bateria ribetà Carles Aguerri.

De moment però, el disc no es podrà comprar ja que quan estava enllestit es van esborrar més de la meitat de temes. “El tindrem després de l'estiu” explica Ollé però tot i això mantenen la segona gran presentació a Ripoll. Serà el proper divendres 15 de juny a les 10 del vespre al Comtal de Ripoll. Tal i com van fer a Sant Joan l'entrada serà gratuïta, “però enacabat es demanarà la voluntat!” precisa en Cèsar Ollé.


"Ballet de l'amor de Tregurà" és una de les cançons d'Entemarrats. Vídeo: Ajuntament de Sant Joan