El berguedà Xavi Tomasa venç la Cursa del Comte Arnau

Javier López i Dídac Navarro han completat el podi mentre Encarna Núñez ha vencut en dones en una prova que ha estrenat recorregut mixt: asfalt-sorra

Arnau Urgell
02 de juny del 2012
Xavier Tomasa entrant a la línia de meta.
Xavier Tomasa entrant a la línia de meta. | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
Xavi Tomasa al pas pel quilòmetre 4 amb Javier López a poca distància. Foto: Arnau Urgell

El berguedà Xavi Tomasa ha estat el guanyador de la 27a Cursa del Comte Arnau que s'ha disputat aquest dissabte a Campdevànol. Una prova que malgrat mantenir la distància de deu quilòmetres ha innovat el recorregut combinant l'asfalt de la carretera de Gombrèn amb la sorra del camí ral. Tomasa –que l'any passat va ser tercer - s'ha imposat amb un marge de vint segons a Javier López (UA Terrassa) mentre Dídac Navarro ha completat el podi masculí. Els atletes han hagut de córrer amb una intensa xafogor, res a veure amb la pluja del 2011.

L'atleta del CA Berga ha dominat la prova des de l'inici. Tanmateix, en arribar a l'església de Sant Llorenç –on hi havia la transició cap al camí ral- tot just avantatjava amb uns cinc segons a Javier López. Ha estat en el descens cap a Campdevànol on ha confirmat la victòria. Ha arribat a la meta de la plaça Anselm Clavé amb un temps de 35' 54'', vint-i-dos segons menys que el corredor terrassenc. Val a dir que el temps ha quedat lluny del de Jordi Alsina el 2011 amb 34' 18''. En tercera posició ha arribat l'atleta d'Anglès Dídac Navarro (37' 11'') que tot just ha tret cinc segons de marge a Albert Llorens.

Entre els atletes locals cal destacar el vuitè i el novè lloc dels ripollesos Jordi Escluja i Aleix Fàbregas mentre que Josep Prat, de Sant Pau de Segúries, ha estat desè. Ramon Vilardell (17è) i David Ibáñez (19è) han estat els campdevanolencs més ben classificats.

En categoria femenina la victòria ha estat per Encarna Núñez, atleta del CA Vic, que ha arribat a la meta amb un temps de 42' 55''. A quasi sis minuts ha entrat l'arbucienca Gemma Torres mentre que Marta Torreguitart, de l'Olímpic Manlleu, ha completat el podi amb un temps de 51' 24''.

Resultats complets XXVII Cursa del Comte Arnau



Encarna Núñez va vèncer en categoria femenina. Foto: Arnau Urgell

Xavier Tomasa entrant a la línia de meta. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Sortida de la Cursa del Comte Arnau. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Galeries de fotos

Cursa Comte Arnau 2012 (Arnau Urgell)

Cursa Comte Arnau 2011 (Arnau Urgell)

Cursa Comte Arnau 2010 (Arnau Urgell)

Cursa Comte Arnau 2009 (Arnau Urgell)