En Superlópez «assalta el Museu» de Ripoll

El nou àlbum del superheroi d'en Jan, resident a Sant Pau, s’ambienta al Museu Etnogràfic

per Arnau Urgell , 29 de maig de 2012 a les 07:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En Superlópez, un dels grans personatges del còmic estatal, viurà la seva nova aventura al Museu Etnogràfic de Ripoll. Asalto al Museo, que arribarà a les botigues el 4 de juliol de la mà d’Ediciones B, és el 57è àlbum protagonitzat per aquest superheroi dibuixat per Juan López Fernández, més conegut com a Jan, i que des de fa quasi vint anys viu a Sant Pau de Segúries.
 
En Jan ja va conèixer anys enrere l’antic museu ripollès. De fet, hi apareix en una de les escenes de Los cerditos en Camprodón (1990), el primer àlbum ambientat al Ripollès i a partir del qual es va establir a la comarca. Després en vindrien més com Hotel Pánico y La cosa del pantano, el flautista de Hamelín y otras soserías (1991) –doble historieta ambientada a Ribes de Freser i la Ral, respectivament- i El patio de tu casa es particular (2003) –que neix d’una caminada de les Llosses a Alpens amb el seu amic Florenci Crivillé, conservador del Museu Etnogràfic de Ripoll-.
 
Precisament l’amistat amb Crivillé explica la ubicació del nou àlbum d’en Superlópez. “Li hem posat totes les facilitats” explica el conservador del museu que, juntament amb la resta de treballadors, també apareixen caricaturitzats a la historieta. En Jan, per la seva banda, explica que el nou equipament és “encara més suggeridor que l’anterior”. “Vaig rebre un suport total per part del personal del Museu” constata un autor que es documenta molt abans de dibuixar les historietes. En aquest cas es tracta d’una trama per robar una peça exposada a can Budallers.
 
Asalto al Museo pretén, segons el seu autor, a banda de divertir ajudar a donar conèixer l’existència d’aquest “magnífic” equipament. A més, hi apareixen altres racons de la vila com el Monestir de Santa Maria o la plaça Gran. Florenci Crivillé, que en un moment de la història li toca perseguir un dels lladres, admet que té “un aire” al seu personatge. “Tinc més cabell al còmic que a la realitat” explica tot rient. Espera que el setembre es pugui presentar l’obra –que tindrà una tirada a l’entorn dels 7.000 exemplars- al mateix museu.

 

Participació