«Comprar a Ripoll té premi»

Entra en vigor el sistema “Aparca i compra” que bonifica amb tiquets de 30 i 60 minuts gratuïts per la zona blava el consum a establiments de Ripoll

Arnau Urgell
25 de maig del 2012
L'alcalde i els responsables de la UBR i l'AHR van presentar l'Aparca i compra
L'alcalde i els responsables de la UBR i l'AHR van presentar l'Aparca i compra | Arnau Urgell
L'alcalde i els responsables de la UBR i l'AHR van presentar l'Aparca i compra Foto: Arnau Urgell

A partir d'aquest divendres “comprar a Ripoll tindrà premi”, en paraules de l'alcalde Jordi Munell. El consum a les botigues, bars i restaurants de la vila es recompensarà amb tiquets de 30 i 60 minuts gratuïts a la zona blava. El sistema “Aparca i compra” s'aplicarà, en una primera fase, a la zona del passeig de la Font Viva i de la plaça Josep Tarradellas, al costat del mercat cobert.

Aquesta mesura forma part de dos programes de mesures que es complementen. Per una banda, el de dinamització comercial amb la voluntat que “la gent passi el dissabte a Ripoll”. Per una altra, les mesures incloses en l'allargament de la concessió de les zones blaves. De fet, des d'inici de maig ha entrat en vigor la gratuïtat de les zones blaves els dissabtes a la tarda i la permuta de l'aparcament de pagament del passeig Ragull pel de l'ambulatori.

L'“Aparca i compra” es pot acabar ampliant

L'“Aparca i compra” neix amb la complicitat de la Unió de Botiguers de Ripoll i l'Associació d'Hostaleria de Ripoll. El consum en els establiments associats –i als que no ho siguin i se sumin a la campanya- es recompensarà amb tiquets de 30 i 60 minuts gratuïts per la zona blava de la Font Viva.

No s'ha determinat un consum mínim per tal d'entregar les targetes. En aquest sentit, els responsables de les dues associacions, Àngel Muñoz i Fran Barroso, van aclarir que serà cada establiment el que marcarà els criteris. Tot i que en un principi el descompte no caducarà, les targetes no es podran acumular –funcionarà com un descompte de 30 o 60 minuts respecte el preu total-. Per tirar-ho endavant, ha calgut modificar tres de les cabines de pagament dels aparcaments a banda d'instal·lar uns senyals amb el lema “Aparca i compra”.

L'alcalde Jordi Munell va avançar que si el sistema funciona es podria ampliar més endavant a les zones de l'ambulatori i del passeig de la Font Viva. Precisament en el cas de l'ambulatori així com al passeig Ragull s'instal·laran senyals de “Pàrquing” indicant la proximitat amb la zona comercial. “No podem perdre ni un visitant per la manca d'aparcament” explica Munell.