El Parlament es mulla pel partit judicial de Ripoll

El plenari aprova per unanimitat una proposta del PSC en contra la proposta del CGPJ

Redacció
24 de maig del 2012
576_1331742819_Adri_Costa_MG_0584_jutjat_Ripoll
576_1331742819_Adri_Costa_MG_0584_jutjat_Ripoll | Adrià Costa
El Parlament vol que es mantingui el partit judicial de Ripoll. Foto: Adrià Costa

La pràctica totalitat dels partits s'han posicionat en les darreres setmanes contra la proposta del Consell General del Poder Judicial d'eliminar el partit judicial de Ripoll. Avui també ho ha fet el Parlament, per unanimitat, en sessió plenària. Ha estat a proposta del PSC en una moció en la qual es demanava mantenir el mapa de partits judicials i rebutjar una proposta que suposa unificar el de Ripoll a Vic. Ha rebut el suport de CiU, el PP, ICV, ERC i el grup mixt (C'S, Si i DCat).

Precisament fa pocs dies que el diputat popular, Enric Millo, va considerar que el cas de Ripoll “és excepcional”. En aquest sentit el president del PP a Girona es va comprometre a treballar pel manteniment del partit judicial ripollès. En aquest sentit va recordar que es tracta “simplement d’una proposta feta pel CGPJ i per tant no hi ha res tancat” ja que ha de ser el govern espanyol qui ha de fer la proposta definitiva. Tot i això, la consellera de Justícia recorda al mateix temps que és una competència del Govern.

El PSC també ha dut la qüestió al Congrés espanyol. Allà, el diputat gironí ha presentat diverses preguntes per clarificar les intencions del Ministeri de Justícia després que Alberto Ruiz-Gallardón agraís per escrit l'informe del CGPG.