El PP es torna a quedar sense cara visible a Ripoll

Jaume Teixidor –que volia ser president comarcal- abandona el partit. L'actual president, que aposta pel santjoaní Pau Romero- afirma que l'havien “desautorizat a representar el partit

Arnau Urgell
24 de maig del 2012
Llista del PP Ripoll (2001)
Llista del PP Ripoll (2001) | ElRipollès.info
Jaume Teixidó (al centre de la imatge) va encapçalar la llista del PP el 2011. Foto: ElRipolles.info

El Partit Popular no acaba de trobar la llum al final del túnel en el que viu des que el 1999 es va quedar sense regidor a Ripoll. El darrer cap de llista de la formació, Jaume Teixidó, fa dos mesos que va presentar una carta de renúncia a la direcció provincial de la formació. Malgrat que no era militant de la formació sí que havia expressat públicament la seva voluntat de presidir el partit a nivell comarcal. El càrrec, si no hi ha cap daltabaix, l'assumirà el santjoaní Pau Romero que rellevarà després de quinze anys Manuel Belda.

Jaume Teixidó afirma que va renunciar a continuar col·laborant amb el PP –des de les eleccions havia assistit als plens de diversos ajuntaments i també del Consell Comarcal- després d'una discussió amb la direcció provincial “perquè no el tenien en compte”. El darrer cap de llista dels populars a Ripoll considera que “han jugat amb ell” i que el van utilitzar per les campanyes electorals. Tot i això, no creu que el partit l'hagi volgut fer fora.

Una versió que no coincideix amb l'històric president comarcal, el ripollès Manuel Belda. “Ell no tenia res a veure amb el partit més enllà de ser un cap de llista que va fracassar” ha explicat tot just després de conèixer, per la trucada d'aquest diari, la dimissió de Teixidó. “Tant la direcció comarcal com jo mateix l'havíem desautoritzat en diverses ocasions de parlar al ple o al Consell en nom del partit” revela. Per Belda, Teixidó “tenia massa pressa per ser president” i recorda que hi ha uns terminis i procediments a complir.

De fet, Belda –que encapçala el partit des de finals dels 90- aposta clarament pel santjoaní Pau Romero com a president comarcal. L'elecció es farà en una reunió posterior al congrés provincial previst pel 17 de juny. “No crec que es presentin altres candidats” assenyala l'actual president que explica que hores d'ara tenen poc menys d'una vintena de militants dels quals només quatre o cinc” són de Ripoll. En canvi, Manuel Belda sí que continuarà president local “sí no surt ningú per rellevar-me”. Teixidó, al seu torn, explica que no ha tingut cap problema amb l'actual president però assenyala que cal un canvi “perquè seguia poc el dia a dia”.

Segona renúncia consecutiva

Jaume Teixidó va encapçalar sense èxit la llista del PP a les municipals de 2011. Va aconseguir140 vots i amb el 2,6% dels sufragis no només va quedar molt lluny de l'objectiu d'obtenir representació sinó que van suposar els pitjors resultats del partit. Substituïa a Pere Munell, el candidat a 2007 que després de quedar-se lluny de ser regidor (183 vots i el 3,2% dels sufragis) va acabar abandonant el partit per, posteriorment, fer un gir sobiranista i esdevenir una de les cares visibles de Reagrupament a la vila. El 1995, quan Manuel Belda va ser escollit regidor, va obtenir 351 vots. Tanmateix tres anys després va dimitir per les pintades amenaçadores que van aparèixer a la vila.