Una ripollesa de por

L'escriptora Anna Morgana Alabau, especialitzada en literatura de terror, ha escrit un dels relats de l'obra “Legendarium” basat en la llegenda de la fembra morta

Redacció
22 de maig del 2012
Anna Morgana Alabau és l'alter ego literari de l'Anna Picas Alabau. Es tracta d'una autèntica “ripollesa de por” ja que és una escriptora especialitzada en literatura de terror, fantasia i ciència ficció, a banda de correctora editorial. Alabau ha participat en el gran projecte Legendarium, una antologia de llegendes fantàstiques d'arreu de l'Estat espanyol que suposa la primera obra del segell Tombooktu de l'editorial Nowtilus.

Entre el recull de llegendes, coordinat i dirigit per Rubén Serrano i Javier Pellicer Moscardó, hi ha “La estaca” d'Anna Morgana Alabau –que apareix en el primer dels quatre volums en el que es divideix l'obra-. El relat es basa en la llegenda de la collada de la Fembra Morta, de Molló, que explica la mort de la minyona del Mas Galceran que no es va creure l'aparició d'un fantasma blanc a la zona del Costabona. Per demostrar que era fals va anar cap al coll que separa el puig Sistra i el puig Moscós per plantar-hi un ast. Tanmateix, mai va tornar i quan la van anar a buscar se la van trobar morta amb l'ast clavat.

L'antologia Legendarium es presentarà a la Fira del Llibre de Madrid, que se celebrarà del 25 de maig al 10 de juny. L'objectiu, segons l'editorial, és acostar als lectors un grapat de llegendes tant rurals com urbanes –26 repartides en quatre volums- d'arreu de l'Estat espanyol.

La participació d'Alabau a Legendarium no és, ni molt menys, el seu debut literari. El 2010 va publicar l'antologia de contes de terror El Vástago de las tinieblas y otros relatos; i el 2011 el microrelat “Via Crucis”, en l'antologia Versículos Prohibidos. També va publicar el relat “La marca del Bastardo” inclosa a les Crónicas de la Marca del Este, Volúmen II.