L'Emmona, a tota màquina

La ultratrail de la UE Sant Joan, que es disputarà el 16 i 17 de juny, a punt de superar els 300 inscrits

Redacció
22 de maig del 2012
Emmona 2011
Emmona 2011 | Paco Ramos
Emmona avança a tota màquina. Foto: Paco Ramos

L'Ultra Trail de l'Emmona, la duríssima prova organitzada per la Unió Excursionista Sant Joan, avança a tota màquina. Quan encara manca quasi un mes per disputar-se -enguany serà el 16 i el 17 de juny- s'està a punt de superar els 300 inscrits (l'any passat van ser 185). La principal novetat de la tercera edició serà que coronarà per primera vegada el campió català d'ultra-resistència.

L'Emmona 2012 i primer Campionat de Catalunya FEEC-Lafuma de curses d'ultra-resistència tindrà un recorregut de 106 quilòmetres i un desnivell positiu de 8.300 metres. La meitat del recorregut transcorre per sobre els 2.000 metres d'altitud i els corredors hauran de coronar el Puig Estela, el coll de Tres Pics, el Bastiments, el Pic de l'Infern, el Puigmal i el Taga, entre altres.

La dura prova tindrà sortida i arribada a Sant Joan de les Abadesses i passarà per Pardines, Núria, Planoles, el Baell i Ribes de Freser. L'organització ha variat dos trams respecte l'edició de l'any passat. El primer tram, de Sant Joan a Pardines, en comptes de pujar el Taga es farà pujarà el Puig Estela i tota la carena de la serra Cavallera fins a la portella d'Ogassa. Així mateix, s'ha modificat el rush final des de Planoles a Sant Joan. En comptes de dirigir-se cap a Montgrony i Campdevànol es pujarà al Costa Pubilla i a la Covil, es baixarà a Ribes i des d'allà es viurà la recta final amb l'ascensió al Taga i posterior descens fins a Sant Joan.

Cal recordar que l'any passat el guanyador, l'osonenc Manel Amor (AE Diedre), va necessitar menys de 16 hores –concretament 15 hores 57 minuts i 7 segons- per completar els 106 km de l'Emmona. El podi masculí el van completar el campdevanolenc Jordi Martín i Juan José Oliva. En dones, la victòria va ser Olga Mankó, amb un temps de 23 hores 1 minut i 14 segons, mentre Núria Bermúdez i Berta Moreno van ser segona i tercera respectivament.

La UE Sant Joan no descarta arribar al límit de 400 d'inscrits. Si no s'assoleix, la inscripció es tancarà el 5 de juny. Tots els finishers de l’Emmona obtindran quatre punts per poder participar a l’edició 2013 de l’Ultra Trail del Montblanc. Es tracta de la puntuació màxima a la qual pot aspirar una cursa d'aquesta modalitat i enguany només la tenen sis competicions al conjunt de l'Estat espanyol. Tot plegat no seria possible sense els més de 200 col·laboradors que participaran a les tasques d'organització, logística i control.

Web de l'Emmona