Ripleg de Ripoll aplica un ERO a tota la plantilla

L'expedient, que entra en vigor aquest dilluns, suposa reduir un màxim del 50% de la jornada. Acord amb els treballadors per tirar-lo endavant

Redacció
18 de maig del 2012
L'ERO afecta a la totalitat dels treballadors de Ripleg.
L'ERO afecta a la totalitat dels treballadors de Ripleg. | ElRipollès.info
L'ERO afecta a la totalitat dels treballadors de Ripleg. Foto: ElRipollès.info

El grup Ripleg de Ripoll, format per uns 75 treballadors repartits en cinc empreses, ha presentat un expedient de reducció d'ocupació (ERO) temporal. La mesura, que s'aplicarà a partir d'aquest dilluns 21 de maig, suposa reduir un màxim del 50% de la jornada de tota la plantilla del grup.

Aquesta mateixa setmana s'ha acordat els termes de l'ERO amb la plantilla. El principal motiu és la caiguda prolongada de la demanda (a l'entorn del 40%) en tractar-se d'una empresa de caràcter auxiliar. Després d'un 2009 molt dolent, la tímida recuperació es va tallar en sec a partir del segon semestre de 2011, ha explicat Jordi Batlle, directiu de l'empresa.

“La mesura es pren per salvar l'empresa” explica Batlle que es mostra confiat que no calgui esgotar el màxim del 50% de reducció dels contractes. Mentrestant, assenyala, es treballa frenèticament per captar nous clients especialment en l'exportació ja que el mercat estatal està molt estancat.

L'ERO del grup Ripleg té un període d'aplicació d'un any. Malgrat que la llei preveu una pròrroga de mig any més a la pràctica s'haurien de renegociar de nou les condicions.