Mobilització permanent contra les retallades a l'institut de Camprodon

Conviden als alumnes i pares a unir-s'hi duent peces de roba grogues contra les retallades

per Redacció, 16 de maig de 2012 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els mestres del SES Germans Vila i Riera rebutgen les retallades. Foto: ElRipollès.info

Els mestres del SES Germans Vila i Riera de Camprodon han decidit mobilitzar-se cada dimarts contra les retallades en educació. Ahir mateix van començar aquesta protesta prolongada en el temps amb els lemes “SOS, ensenyament públic de qualitat” i “Defensem junts la qualitat de l’escola pública” que van exhibir a l'hora del descans. Es tracta d'una mobilització que també vol implicar les famílies. De fet, es fa una crida als pares i alumnes que els dimarts duguin una peça de roba groga que ha esdevingut el color de la la lluita per denunciar les retallades en aquest àmbit.


Pels professors de Camprodon la reducció de recursos a l'ensenyament es materialitzaran amb la massificació de les aules a causa de l’increment de les ràtios; la impossibilitat de fer front a les despeses corrents de funcionament diari; l'eliminació del professor substitut, per a baixes inferiors a 7 dies, deixant aules buides de professors; la reducció i en alguns casos eliminació de beques i ajuts; la reducció tant de professionals com d’horari de personal de suport; i la reducció de la partida del projecte de reutilització de llibres de text fet que pot provocar la desaparició d’aquesta campanya i, en conseqüència, obligar als alumnes a comprar cada any llibres nous.

 

Participació