Una ballada sota cobert

La Dansa dels Clavells de Sant Eudald completa la renovació dels balladors iniciada l'any passat

Redacció
14 de maig del 2012
Dansa dels Clavells
Dansa dels Clavells
La Dansa dels Clavells es va ballar sota cobert. Foto: Arnau Urgell

Quan mancaven pocs minuts per dos quarts de cinc –hora d'inici de la cercavila per anar a recollir les pabordesses de la Dansa dels Clavells- plovia amb molta intensitat. Això va provocar que es decidís traslladar la ballada a la Lira, sota cobert, i a suspendre la cercavila.

Tanmateix, els mateixos balladors veient que el temps millorava van decidir anar a buscar les pabordesses acompanyats dels Randellaires abans d'anar cap a la Lira. Enguany s'estrenaven set dels setze balladors completantun procés de renovació iniciat l'any passatcoincidint amb el desè aniversari de la recuperació d'aquesta manifestació de cultura popular.

Concretament, aquest 2012 han fet possible la Dansa dels Clavells –que també va comptar amb una ballada jove en motiu de la Nit de Pagès- la Sara Motos i en Marc Santanach; la Roser Moreno i l'Eudald Capdevila; la Marta Canadell i l'Eudald Rota; la Maria Aymerich i en Xavier Trujillo; la Marta Gómez i en Toni Domingo; la Núria Coma i en Jordi Vilalta; la Sara Bea i en Miquel Casas; i la Cristina Puig i en Marc Corominas.

Galeries de fotos Sant Eudald 2012

Correfoc (Rastres: Raül Duque i Gerard Garcia)

Dansa dels Clavells (Arnau Urgell)

Cercavila gegantera (Arnau Urgell)

Concert de Txarango (Rastres: Raül Duque i Gerard Garcia)

Trobada de Música Tradicional (Arnau Urgell)

Versots i traca dels Diables de Ripoll (Arnau Urgell)

Ofici solemne i sardana d'honor (Arnau Urgell)

I Concurs de Beure amb Bóta (Arnau Urgell)