Els Bastions es multipliquen

L'ultratrail de la Vall de Ribes tindrà enguany doble recorregut (50 i 85 quilòmetres) i quasi 270 inscrits

08 de maig del 2012
Els Bastions
Els Bastions | Vallderibes.tv
Els Bastions tripliquen la participació enguany. Foto: Vallderibes.tv

Els Bastions de la Vall de Ribes encaren la recta final de la segona edició d'una prova que enguany es disputarà el cap de setmana del 2 i 3 de juny. A banda del canvi de data -el 2011 va celebrar-se el setembre- destaquen dues novetats poderoses: el doble recorregut i una participació que s'ha triplicat.

Fins a 127 corredors s'han inscrit a la duríssima ultratrail amb 85 quilòmetres de recorreguts i 12.400 metres de desnivell acumulat. A més, l'organització ha preparat una opció més "suau" de "només" 50 quilòmetres i 8.000 metres de desnivell que aplegarà 142 participants. Mentre la ultratrail sortirà a dos quarts de set del pavelló de Ribes mentre que la trail ho farà des de Núria a dos quarts d'onze.

Els Bastions seran possibles gràcies als 100 voluntaris que vetllaran perquè als corredors no els hi manqui res durant les 24 hores de cursa. Fa pocs dies van fer una reunió a Ribes per acabar d'ultimar els detalls de la competició.

Cal recordar que la primera edició la va guanyar Òscar Pérez que va completar el recorregut en 11 hores i 54 minuts. La ultratrail surt de Ribes de Freser cap a Campelles passant per Sant Antoni. D'allà els atletes s'han de dirigir al pla de Pujalts (2.035 metres) i baixar fins a Nevà i Planoles. Un duríssim tram d'ascens els portarà a Fontalba (2.074 metres) i el Puigmal (2.910 metres) passant per Núria. Precisament en aquest punt comença la prova de 50 km que inclou el tram més dur –Finestrelles, Noufonts, Noucreus, Fossa dels Gegants,Bastiments i Balandrau- abans de baixar a Pardines. Com a traca final, ascens al Taga i nou descens fins a Ribes de Freser.