Casament a Pagès sense boda

Els “nuvis” seran l'olotí Carles Solé –sastre del Casament a Pagès des de fa quinze anys- i la seva parella Gemma Estragués que canviaran la cerimònia per una actuació musical

Arnau Urgell
03 de maig del 2012
Els nuvis han celebrat 25 anys de casats.
Els nuvis han celebrat 25 anys de casats. | Arnau Urgell
Enguany no hi haurà cerimòni a l'interior del monestir. Foto: Arnau Urgell

El Casament a Pagès, que se celebrarà el 20 de maig a Ripoll en el marc de la Festa Nacional de la Llana, tindrà de tot menys la boda. Segons ha pogut saber aquest diari, els “nuvis”  seran l'olotí Carles Solé Quilès –sastre de la festa des de fa quinze anys- que celebrarà aquesta efemèride amb la seva parella, la Gemma Estragués Teixidor. El ritual es mantindrà però a l'interior del Monestir se substituirà el sagrament del casament per una actuació musical.

En aquesta ocasió els padrins seran l'aventurer i empresari santjoaní Albert Bosch així com Carme Rubió, subdirectora general de Programació Turística. L'any passat aquesta tasca va recaure en el periodista olotí Josep Puigbó i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que va patir una polèmica xiulada per part dels indignats locals. En aquella ocasió el Casament a Pagès el van protagonitzar els ripollesos Ignasi Mas Solà i Ascensión Ortega Sánchez, que van renovar per l'Església una cerimònia que 25 anys enrere havien realitzat pel civil.

Enguany la festa es farà com habitualment la setmana després de Sant Eudald després que l'any passat, la coincidència amb les eleccions municipals, la van obligar a endarrerir fins a final de maig.

El concurs d'esquilar ovelles és un dels clàssics de la festa. Foto: Arnau Urgell

Núvia del Casament a Pagès del 2011. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2011 (Arnau Urgell)

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2010 (Arnau Urgell)

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2009 (Xevi Mas, Lurdes López i Arnau Urgell)

Casament a Pagès i Festa de la Llana 2008 (Arnau Urgell)