El futur de la MAP

L'entitat ripollesa presenta el seu Pla estratègic 2012-2016 amb la presència de Màrius Serra

Redacció
02 de maig del 2012
Casilda Gómez, presidenta de la Fundació MAP, i Màrius Serra.
Casilda Gómez, presidenta de la Fundació MAP, i Màrius Serra. | Arnau Urgell
Casilda Gómez, presidenta de la Fundació MAP, i Màrius Serra. Foto: Arnau Urgell

La Fundació MAP té present... i futur. Amb aquesta voluntat ha dissenyat els darrers mesos un pla estratègic fins al 2016 que ha comptat amb la participació dels treballadors, usuaris, famílies així com experts de diversos àmbits de la comarca. El passat divendres, coincidint amb la verge de Montserrat, patrona de la fundació, se'n va fer la presentació oficial en un acte que va comptar amb la presència de l'escriptor i enigmista Màrius Serra.

La Fundació MAP atén actualment un total de 225 persones adultes amb algun tipus de discapacitat (física, psíquica o mental) així com 150 menors. A més, genera un total de 235 llocs de treball, dels quals 109 donen feina a persones amb discapacitat. L'entitat compta amb un pressupost que supera els set milions dels quals més d'un 40% prové de la producció del centre de treball especial.

Precisament, pels propers cinc anys, la MAP vol augmentar la competitivitat de les seves línies de producció així com ampliar el camp de les línies productives, especialment en els camps agroalimentari, turístic i ambiental. A més, en un context de retallades públiques vol augmentar l'oferta de serveis privats d'atenció a les persones. També aposta per descentralitzar els seus serveis i acostar-los als entorns de talent. L'entitat també vol potenciar equips de treball pluridisciplinars així com la recerca i investigació per part dels professionals amb la convocatòria, entre altres, d'uns premis. Finalment, i de cara a l'exterior, volen millorar la imatge i potenciar l'ús de les noves tecnologies. “El més important és que aquesta visió de futur està compartida per part del conjunt de professionals de l'entitat” va destacar la seva gerent Hermínia Ordeig.

L'acte va comptar amb la presència de Màrius Serra que, a banda de crear el verb “mapejar”, va recordar “els millors anys de la vida” que va compartir amb el seu fill Llullu (2000-2009) i que només néixer se li va diagnosticar una paràlisi cerebral. Una experiència que es va plasmar amb el llibre Quiet. Serra va fer una crida a extreure el màxim de capacitats del concepte “discapacitat”.

  Entrevista a Hermínia Ordeig, gerent de la Fundació MAP