Trànsit amenaça amb multes de 100 euros als #novullpagar

La diputada Teresa Jordà s'adhereix a un moviment que ja compta amb un mínim de 2.000 conductors

Redacció
29 d'abril del 2012
Teresa Jordà i Joan Tardà van fer un #novullpagar.
Teresa Jordà i Joan Tardà van fer un #novullpagar. | Quico Sallés/Nació Digital
Teresa Jordà i Joan Tardà van fer un #novullpagar. Foto: Quico Sallés/Nació Digital

Pla de xoc. Els departaments d'Interior i Territori i Sostenibilitat considerarà a partir d'ara que no pagar un peatge és una infracció lleu del codi de circulació, i, per tant, susceptible de sanció de 100 euros. Així no fer cas al senyal de peatge, que obliga els conductors a aturar-se i pagar, es considera com una infracció lleu del codi de circulació. Abertis podrà denunciar els ciutadans adherits a la campanya #novullpagar davant del Servei Català de Trànsit, que s'encarregarà de fer-los arribar la multa de 100 euros.

Paral·lelament, l'empresa concessionària de les autopistes pot reclamar per via civil els diners del preu dels peatges que no s'han pagat. Els impulsors de la iniciativa de no pagar peatges havien assegurat en diverses ocasions que no els podien multar.

Centenars de ciutadans s'han adherit al llarg dels últims dies a la campanya #novullpagar, que consisteix en negar-se a pagar els peatges catalans, com a senyal de protesta pel greuge que suposa la ràtio d'autopistes de pagament que hi ha a Catalunya respecte la resta de l'Estat. Aquesta campanya compta amb el suport de Solidaritat Catalana per la Independència i d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Precisament una de les darreres adhesions ha estat la de la diputada d'ERC i exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jodà, que aquest dissabte -juntament amb els altres dos diputats republicans al Congrés espanyol- no van pagar el peatge de Mollet. També han manifestat el seu #novullpagar a les xarxes socials la responsable de premsa de l'Ajuntament de Ripoll, Eulàlia Sunyer, o el músic Francesc Ribera "Titot" quan es dirigia al concert Primavera Viu de Sant Joan.