Canvis a la zona blava

Entra en vigor el sistema "Aparca i compra" i es passa la zona blava del passeig Ragull a la zona de l'ambulatori. A més, els dissabtes seran gratuïtes per fomentar el comerç

Redacció
02 de maig del 2012
576_1331742793_Adri_Costa_MG_0621_carretera_Barcelona_Ripoll
576_1331742793_Adri_Costa_MG_0621_carretera_Barcelona_Ripoll | Adrià Costa
El passeig Ragull de Ripoll deixarà de ser zona blava a partir del 2 de maig. Foto: Adrià Costa

Els canvis a la zona blava de Ripoll s'aplicaran a partir d'aquest dimecres 2 de maig, segons ha informat el consistori. Les mesures, que formen part de l'acord per tal d'allargar dos anys més la concessió a l'empresa Estacionamientos y Servicios SA, suposaran entre altres que sigui gratuït aparcar en aquestes places els dissabtes a la tarda per tal “d'estimular el comerç”.

Per altra banda, s'eliminarà l'aparcament de pagament del passeig Ragull i es traslladarà a la zona de l'ambulatori (aquest dimarts es van pintar les noves places). “El passeig Ragull no funciona com a zona blava, la major part del dia està buit” va argumentar fa setmanes l'alcalde Jordi Munell. La tercera mesura consistirà en un sistema de descomptes vinculat al comerç i a la restauració denominat “Aparca i compra”. En aquest cas es limita al passeig de la Font Viva, al carrer Bisbe Morgades i a la plaça Josep Tarradellas, a davant del mercat cobert.

D'aquesta manera, les zones blaves de Ripoll funcionaran els feiners i dissabtes de nou del matí a una del migdia i els laborables de quatre a vuit del vespre. Tanmateix, des de setembre de 2009 hi ha una altra excepció. Concretament, al passeig de la Farga Catalana i a la carretera de Ribes –on hi ha dos centres escolars-, es pot aparcar sense pagar fins a un quart de deu del matí i de les 16:45 a les 17:15 per facilitar portar o recollir la mainada.