Ripoll pot perdre el jutjat

El Consell General del Poder Judicial vol afegir el partit judicial del Ripollès al de Vic

Redacció
25 d'abril del 2012
576_1331742819_Adri_Costa_MG_0584_jutjat_Ripoll
576_1331742819_Adri_Costa_MG_0584_jutjat_Ripoll | Adrià Costa
Ripoll es pot quedar sense jutjat, estrenat tot just fa cinc anys. Foto: Adrià Costa

Ripoll es quedarà sense jutjat si tira endavant la proposta del Consell del Poder Judicial. El màxim organisme de la judicatura espanyola pretén eliminar el partit judicial del Ripollès i afegir-lo al de Vic. La decisió, que l'alcalde Jordi Munell va anunciar en el ple d'aquest dimarts, suposarà deixar la comarca tant sense jutjat de primera instància com el registre civil.

Tots els partits de Ripoll van aprovar una moció d'urgència per reclamar que la decisió no tiri endavant. Un text que es farà arribar als diputats i senadors catalans perquè defensin a Madrid el manteniment del jutjat i que també vol intentar aconseguir el suport de la resta de municipis de la comarca així com del Govern. La decisió forma part d'un pla del CCPJ per reduir de 431 a 190-200 partits judicials al conjunt de l'Estat espanyol. La proposta del nou mapa s'ha de debatre en una sesió extraordinària d'aquest òrgan prevista pel proper 3 de maig abans d'enviar-la al Ministeri de Justícia.

L'alcalde Jordi Munell va alertar en el ple que si la mesura tira endavant la vila perdrà capitalitat i els seus habitants un servei bàsic. A més, afectarà a tot el col·lectiu de professionals relacionats amb la judicatura. La proposta pot suposar que un veí de Setcases o Toses –per posar els exemples més distants- hagin de recórrer fer quasi una hora i mitja per fer qualsevol tràmit. Es dóna la circumstància que el jutjat de Ripoll es va traslladar tot just fa cinc anys a la carretera de Barcelona. En tota aquesta curta història ha tingut cinc inquilins.