Esquerra reclama inversió per al tren i el túnel de Toses

Teresa Jordà titlla de “nefastos” uns pressupostos de l'Estat que “maltracten les comarques gironines”

Redacció
24 d'abril del 2012
576_1310056282_Adri_Costa_TREN_RENFE_RIPOLL_2011_03
576_1310056282_Adri_Costa_TREN_RENFE_RIPOLL_2011_03 | Adrià Costa
Els pressupostos de l'Estat no destinen ni un euro a la línia de tren. Foto: Adrià Costa

Els pressupostos generals de l'Estat no dediquen ni un sol euro a la línia de tren. Una situació que ERC ha denunciat en forma d'esmena a uns comptes que arriben avui al Congrés espanyol i que podran tirar endavant gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular.

La diputada ripollesa Teresa Jordà va explicar aquest dilluns que han sol·licitat una partida de 8,5 milions d'euros que es destini a la millora d'estacions i les freqüències de trens així com l'estudi per desdoblar la línia Vic-Ripoll. Cal recordar que el 2008 es va presentar l'estudi informatiu de les obres per tirar endavant la segona via entre Montcada i Vic, amb un traçat de 60 quilòmetres i un cost d'uns 785 milions d'euros. Des d'aleshores, no s'ha fet cap pas per encarregar el projecte constructiu.

Per altra banda, respecte la variant de Ribes de Freser i el túnel de Toses, reclamen que s'incorpori a l'exercici 2012 les diverses anualitats de la despesa plurianual programada per tal que tota aquesta inversió endarrerida s’executi sense més demora. Cal recordar que per enguany s'ha previst un total de 829.000 euros pel conjunt de l'obra de la nova N-260 entre Ribes i Puigcerdà per continuar uns estudis informatius que no seran una realitat abans del 2015.

Teresa Jordà es va mostrar molt durà amb la proposta de pressupostos que va qualificar de “nefastos”. “Maltracten la demarcació de Girona una altra vegada i es limiten a enfonsar l'estat del benestar” va afegir. En aquest sentit va assenyalar que la inversió per les comarques gironines queia un 56% respecte el programat el 2011.