Les 1.000 Labors apleguen 140 puntaires a Campdevànol

L'Associació de Dones del Roser espera que la trobada, que ha arribat a la 4a edició, creixi més

Redacció
23 d'abril del 2012
Les 1.000 Labors van aplegar 140 puntaires.
Les 1.000 Labors van aplegar 140 puntaires. | Arnau Urgell
Les 1.000 Labors van aplegar 140 puntaires. Foto: Arnau Urgell

Dissabte de 1.000 Labors a Campdevànol. La trobada organitzada per l'Associació de Dones del Roser, que enguany arribava a la quarta edició, va aplegar 140 puntaires d'arreu del país i 23 parades de venda de tècniques artesanes distribuïdes entre les places Anselm Clavé, Valldemossa i de la Sardana.

Poc a poc, les 1.000 Labors Artesanes han anat fent-se grans. “Hem passat en un any de 18 a 23 punts de venda i volem seguir creixent” explicaven des de l'Associació de Dones del Roser. A més, l'esdeveniment va atraure puntaires –bàsicament dones però també algun home- de comarques com el Berguedà, el Vallès, el Barcelonès i Osona així com de diversos pobles del Ripollès.

Una de les novetats va ser la presència de les amish de Calldetenes. Es tracta d'un grup de dones i nenes vinculades al Taller de l'Eva i aficionades al patchork. Per segona vegada després de ser a la fira d'Oristà, han decidit mostrar la seva tasca vestides d'aquest poble tant especial dels Estats Units i el Canadà. I és que les dones amish han convertit aquesta tècnica manual en art i n'han fet créixer l'interès arreu del món.

Des de l'Ajuntament de Campdevànol, el seu alcalde Joan Manso va destacar la gran assistència de puntaires i de passavolants. A més, com a novetat, molts veïns s'han sumat a les 1.000 labors penjant més d'un centenar de vànoves als balcons del municipi.

Les 1.000 Labors van aplegar 140 puntaires. Foto: Arnau Urgell

Galeria de fotos 2012 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos 2010 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos 2009 (Arnau Urgell)