Txarango fa xalar l'Apolo

La gira de presentació de “Benvinguts al llarg viatge” comença amb un públic entregat, amb una bona representació del Ripollès, que rebenta la sala

Redacció
19 d'abril del 2012
Txarango a l'Apolo
Txarango a l'Apolo | Àlex Carmona
Txarango a l'Apolo Foto: Àlex Carmona

Millor no es pot començar. Les perspectives eren altes –més de 1.200 entrades venudes en dues setmanes- però el resultat va ser encara millor. Txarango –o potser hem de parlar del fenomen Txarango- va fer xalar un Apolo de Barcelona on no hi cabia ni una agulla. I el millor, un públic entregat que se sabia tant o més les lletres que el propi grup.

La derrota del Barça –el concert va permetre combinar futbol i música- no va afectar l'ànim dels assistents. Amb una gran representació del Ripollès –tant de gent que viu a Barcelona com un bon nombre de desplaçats expressament des de la comarca- els Txarango van desgranar el seu primer treball, Benvinguts al llarg viatge, i que des del febrer s'ha descarregat sense parar de la xarxa.

Com no podia ser d'altra manera, els que més d'un anomenen com “els Dusminguet del segle XXI” no van descuidar cançons “clàssiques” com “Vola” i “Nits amb Txarango”. A més, van fer esclatar l'Apolo amb una versió del mític grup de la Garriga (“Sopetón”) i van aplegar bona part de les col·laboracions del grup –Cesk Freixas, Yacine Belahcene, David Rosell i membres de Gertrudis, la Pegatina, Bongo Botrako, Say Sisters i Itaka Band- en una segona cantada de “Vola”. També van sorprendre amb una versió accelerada de “Benvinguts” abans d'acabar la descàrrega d'energia amb “La dansa del vestit”.


Pels (molts) que no es van quedar sense entrada a l'Apolo o no van poder baixar a Barcelona no han de patir. De moment, ja han confirmat una quarantena de concerts amb triple parada al Ripollès: Ripoll (10 de maig), Ribes de Freser (14 d'agost) i Sant Joan de les Abadesses (9 de setembre).

Txarango i amics cantant Foto: Àlex Carmona