El PSC més republicà

Els socialistes celebren l'aniversari de la Segona República amb una xerrada amb la historiadora Sofia Castillo

Redacció
17 d'abril del 2012
PSC República
PSC República
El PSC de Ripoll va aprofitar l'aniversari de la proclamació de la Segona República per organitzar una xerrada sobre el republicanisme a la vila, amb Sofia Castillo. Un bon nombre de persones –entre els quals un grapat d'antics alumnes de la historiadora- van desafiar el mal temps de dissabte a la tarda i es van acostar a la seu dels socialistes ripollesos.

Castillo, en la seva intervenció, va fer un repàs als diferents actors polítics i socials que vancondicionar el desenvolupament de l'activisme republicà a Ripoll a principis del segle XX.Tanmateix, va contraposar l’efemèride de la Segona República, molt recordada encara avui en dia,amb la descafeïnada repercussió que va tenir la Primera República en la consciència col·lectiva. Un desigual record que va atribuir al final de la segona experiència republicana a l'Estat espanyol.

Finalment, en un àmbit més distés, el públic i la historiadora van reflexionar sobre lamonarquia parlamentària, analitzant el paper actual dels Borbons en plesegle XXI. Evidentment, la cacera del rei Joan Carles a Botswana van protagonitzar les intervencions més informals de l’acte.