«Acte de justícia» amb el bomber ripollès Juanjo Garcia

Els Bombers de la Generalitat, la família i les institucions homenatgen el bomber que va morir el 1998 en un accident d'helicòpter a Sant Pau, el dia que hagués complert 45 anys

Arnau Urgell
17 d'abril del 2012
Homenatge a Juanjo Garcia Montero.
Homenatge a Juanjo Garcia Montero. | Arnau Urgell
La família i les autoritats a davant del monolit de record a Juanjo Garcia Montero. Foto: Arnau Urgell  

El 19 de juliol de 1998 va morir en acte de servei el bomber ripollès Juanjo Garcia Montero. Cap de guàrdia de la brigada de Girona dels Bombers de Generalitat viatjava en un helicòpter per inspeccionar un incendi a Sant Pau de Segúries. L'aparell va xocar contra una línia d'alta tensió a la zona de can Barranda, a prop del Capsacosta, i es va precipitar al terra provocant la mort de Garcia Montero així com del pilot, Fructuoso Prados. El funeral va aplegar un miler de persones al Monestir de Santa Maria.

Aquest dimarts al migdia, just el dia que el bomber ripollès hagués celebrat el seu 45è aniversari, s'ha celebrat un homenatge que tant el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, com el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i l'alcalde Jordi Munell, han qualificat d'“acte de justícia”. Tots plegats, juntament amb la mare i la viuda del bomber, han descobert una placa en un monolit al pati del parc de bombers amb una inscripció que resa: “Em costa imaginar-te absent per sempre però només el teu record, el mateix que ens llagrimeja els ulls, és qui ens entossudeix a negar la teva absència”. “Era una espina que teníem clavada” s'ha sincerat Cano –company de promoció de Garcia Montero- que ha afirmat que si no hagués mort, molt probablement, ara ocuparia el seu càrrec.

Eudald Casadesús, per la seva banda, ha volgut reconèixer la família i ha recordat que el bomber va morir quan “feia un servei a la societat”. Finalment, l'alcalde de Ripoll –visiblement emocionat- ha destacat el paper d'un cos que “hi és sempre” i que “mai són prou reconeguts” i ha recordat la seva relació que van mantenir com a membre de Protecció Civil i la passió conjunta pels cotxes.

Homenatge a Juanjo Garcia Montero. Foto: Arnau Urgell