Més de 250 beneficiaris dels ajuts d'urgència del Consorci de Benestar Social del Ripollès

Redacció
11 d'abril del 2012
Presentació del web del Consorci de Benestar Social del Ripollès
Presentació del web del Consorci de Benestar Social del Ripollès | CCR
El Consorci de Benestar Social del Ripollès va otorgar ajudes d'urgència social a 261 persones. Foto: CCR

L'any 2011 el Consorci de Benestar Social del Ripollès va otorgar ajudes d'urgència social a 261 persones. Es tracta de prestacions que tenen com a finalitat cobrir les necessitats urgents i bàsiques d'alimentació, higiene i allotjament. S’adrecen a persones i famílies que es troben en situacions que no els permeten cobrir les necessitats bàsiques.

El nombre total d’ajuts del 2011 van ser de 2161, concretament 143 homes i 118 dones. Per tal d’atorgar aquests ajuts és necessari realitzar un estudi socioeconòmic de cada família o persona. Sempre són en espècie i, sota cap concepte, es donen diners en metàl·lic a les persones beneficiàries.

Hi ha diverses tipologies d'ajuda. En l'àmbit de l'habitatge consisteixen per una banda, en ajuts econòmics per pagar els deutes de lloguer en situacions d’especial vulnerabilitat i per altra banda, en allotjament temporal d’urgència de persones o famílies que no disposen d’habitatge. Per a subministraments es destinen a cobrir deutes de llum, gas i aigua mentre que en productes farmacèutics es tracta de medicaments, bolquers i llet per a nadons. Finalment, també n'hi ha d'alimentació (subministrament d’aliments frescos, com ara ous, fruita, verdura i carn. Les famílies o persones que es beneficien d’aquest ajut, també solen rebre aliments dels diferents centres de distribució d’aliments de la comarca) i de transport (consisteix en facilitar un bitllet de tren o autobús a persones que necessiten acudir obligatòriament obligatòriament a serveis de salut, justícia... de fora la comarca).

Cal recordar que al Ripollès hi ha un mínim de 32 famílies i 82 persones sense cap ingrés econòmic. Una situació que va dur al Consorci de Benestar a engegar un pla de xoc sobretot de cara a l'hivern passat.