El ribetà Carles Gel vol travessar l'Antàrtida «de mar a mar»

La travessa, de 1.500 quilòmetres, la farà el proper hivern amb Juanito Oiarzábal

Redacció
11 d'abril del 2012
Carles Gel tornarà a l'Antàrtida.
Carles Gel tornarà a l'Antàrtida. | Facebook
Carles Gel tornarà a l'Antàrtida. Foto: Facebook

El ribetà Carles Gel tornarà a l'Antàrtida al proper hivern. Ho farà en companyia de l'alpinista basc Juanito Oiarzábal amb l'objectiu de travessar el continent blanc “de mar a mar”, com publica el portal Outdoor Actual. L'expedició serà en condicions d'autosuficiència i l'esperen completar en 50 dies.

Carles Gel va haver d'abandonar per lesió de l'expedició que va dur el santjoaní Albert Bosch al pol sud. Ara, recuperat físicament i moralment, ja pensa en tornar al continent blanc. Serà el proper mes de novembre en companyia d'Oiarzábal que actualment està en plena expedició al Xixabangma en el seu objectiu de completar per segona vegada els catorze vuit-mils.

Per creuar l'Antàrtida han escollit el camí més curt, de “només” 1.500 quilòmetres, des de la plataforma Ross a la plataforma Filchner-Ronne. Ho faran passant pel pol sud tot enllaçant dues rutes històriques. Per una banda, la ruta que va seguir Roald Amunden el 14 de desembre de 1991 i, posteriorment, l'estela de Reinhold Messner, que el 1986 va assolir el Mont Vinson completant per primera vegada el repte dels sostres de cada continent. Els expedicionaris, de fet, també preveuen pujar la muntanya més alta del continent.