El doctor Eudald Maideu ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina

Redacció
11 d'abril del 2012
Eudald Maideu
Eudald Maideu | ACN
Eudald Maideu ha ingressat a la RAMC. Foto: Arxiu ElRipollès.info

El doctor ripollès Eudald Maideu ha ingressat a la Reial Acadèmia de Medicina Catalunya. Aquest dimarts, va impartir la lliçó magistral per esdevenir nou acadèmic d'aquesta institució creada el 1770. Un nou mèrit a l'extens currículum de Maideu i que s'afegeix a recents reconeixements com els títols de gombrenès d'adopció –25 anys després de l'inici de les excavacions del castell de Mataplana- o de ripollès de l'any.

Eudald Maideu va néixer a Ripoll l'11 d'agost de 1935. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i doctor pel mateix centre amb una tesi, la primera de l'Estat espanyol, sobre informació sexual de l'adolescent. Juntament amb vuit metges més, entre els quals el vigatà Antoni Bayés i Genís, han entrat a formar part de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

La institució va ser creadra l'any 1770 amb el nom d'Academia Mèdico Pràctica. Al llarg de la història ha modificat el nom afegint el títol de Reial així com canviant-lo per Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona. Finalment, el ple de 10 de desembre de 1991 va acordar adoptar l'actual. Les seves principals funcions són esdevenir l'òrgan consultiu de les administracions sanitària i de justícia; impulsora dels estudis sobre història de la medicina catalana i organitzadora del congresos d'història de la medicina catalana així com impulsora dels debats sobre qüestions sanitàries d'actualitat. Està formada per 60 acadèmics numeraris elegits per votació entre els propis membres; 15 acadèmics d'honor; 120 acadèmics nacionals per elecció o premi i acadèmics corresponents estrangers sense limitació de nombre. Acull metges i, des de 1874, professionals sanitaris de ciències afins (farmacèutics, veterinaris, biòlegs,…).