Recoder: «Parlar amb Renfe és com fer-ho amb una paret»

El conseller de Territori i Sostenibilitat no descarta la proposta de la JNC de mantenir el semidirecte dels diumenges i afirma que no “farà seva” cap més data de Renfe sobre la millora dels combois

per Arnau Urgell, 10 d'abril de 2012 a les 12:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Recoder, en la seva visita a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Els usuaris del Ripollès esperaven amb ànsia la millora de l'interior dels trens, prevista inicialment per aquest mes de març. Finalment, i com va avançar aquest diari, el primer comboi reformat no circularà –en principi- fins al mes d'octubre.


De fet, aquest incompliment del terminis anunciat per Lluís Recoder la tardor passada, ha provocat que el conseller Territori i Sostenibilitat afirmés des de Ripoll que “no farà seva cap altra data” que els hi comuniqui la companyia ferroviària. “A partir d'ara que respongui Renfe dels seus anuncis” va afirmar després de veure com diversos usuaris es queixaven a les xarxes socials de no complir les previsions.

“No em penso enganxar mai més els dits amb qualsevol cosa que ens transmeti Renfe” va insistir. Sigui com sigui, la darrera previsió –transmesa en una reunió celebrada el 23 de febrer- és que el primer comboi es lliuri l'octubre de 2012 i el darrer l'octubre de 2013. Unes trobades que provoquen una “insatisfacció total” al Govern ja que el mateix conseller Recoder assenyala que parlar amb la companyia “és com fer-ho amb una paret”.


Cal recordar que la inversió prevista és de 3 milions d'euros i ha de permetre renovar integralment l'interior de 14 combois. Inclou disposar de butaques més còmodes i taules per facilitar que els viatgers puguin llegir o treballar amb certa comoditat. A més, es canviarà el sistema de climatització i els lavabos i s'habilitaran espais per esquís i bicicletes.

En aquest mateix context, el titular de Territori i Sostenibilitat es va comprometre a estudiar i traslladar a l'òrgan mixt Generalitat-Renfe la proposta de la JNC del Ripollès d'allargar el Tren Blanc més enllà de la temporada d'esquí. Es tracta d'un semidirecte que uneix Barcelona amb la Molina amb aturades a Ribes de Freser –per connectar amb Núria-, Ripoll, Vic i Granollers. La branca jove de Convergència vol que funcioni la resta de l'any per donar servei als estudiants que l'utilitzen per baixar cap a l'àrea metropolitana els diumenges a la tarda.


Nota de premsa de la JNC (pdf)

 

Participació