Les Caramelles rebroten

Planoles recupera aquesta tradició que també es manté a Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan i Vallfogona

per Redacció, 9 d'abril de 2012 a les 11:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Planoles va recuperar les Caramelles. Foto: Ajuntament de Planoles

Les Caramelles són una tradició de Pasqua que lluny d'apagar-se continuen rebrotant. Un exemple és a Planoles on després de molts anys de no cantar-se es van tornar a sentir aquest diumenge. No és, esvidenment, l'única població del Ripollès on aquesta cançons han servit per anunciar la Pasqua.


A Campdevànol, on fa quasi 40 anys que es canten, es van poder escoltar per partida doble. Primer després de la vetlla pasqual de dissabte i, l'endemà, amb un recorregut que els va dur per tot el municipi. A Sant Joan tampoc les caramelles que organitza la parròquia tampoc van fallar a la cita i van cantar, entre altres, a l'ofici solemne. També van amenitzar la jornada a les masies de Vallfogona o a la Fira Formatgera de Ribes de Freser mentre que a Ripoll van anar a càrrec, com sempre, de la Flor de Maig.Les Caramelles no van fallar a la cita a Sant Joan. Foto: ElRipollès.info


Les Caramelles de Campdevànol. Foto: ElRipollès.info

 

Participació