Ningú gosa discutir l'hegemonia de Jordi Pascuet al Trial de Santigosa

El pilot de la Seu d'Urgell completa la remuntada i s'anota la seva vuitena victòria en onze anys. El madrileny Alfredo Gómez i el mollonenc Francesc Moret completen el podi de la prova

Arnau Urgell
08 d'abril del 2012
Jordi Pascuet ha obtingut el seu vuitè Santigosa.
Jordi Pascuet ha obtingut el seu vuitè Santigosa. | Xevi Mas
Jordi Pascuet ha obtingut el seu vuitè Santigosa. Foto: Xevi Mas

L'hegemonia continua. El pilot de la Seu d'Urgell Jordi Pascuet, que estrenava a Sant Jian la moto Jotagàs, s'ha endut per vuitena vegada els 3 Dies de Trial de Santigosa. Una victòria basada en dues jornades finals perfectes -sense cap punt- i que l'ha permès superar els dos primers líders de la competició, el madrileny Alfredo Gómez i el mollonenc Francesc Moret, que han acabat segon i tercer respectivament.

Pascuet és el dominador del trial santjoaní de la darrera dècada. De fet, de les darreres onze edicions s'ha endut la victòria en vuit (2002, 2003, 2005, 2006 i 2009-2012). En aquesta ocasió, no va començar bé i va penalitzar tres punts a la primera jornada (tot i que erròniament primer es va dir que en duia sis). Després de no fer ni un sol peu el dissabte i avui diumenge ha pogut repetir victòria.

En canvi, Alfredo Gómez i Francesc Moret -que optaven a la seva primera victòria- han acusat el fet de tenir menys temps per completar un circuit de 30 zones i 45 quilòmetres. El pilot de Gas Gas -que no havia fet cap punt divendres i només dos dissabte- avui s'ha deixat deu peus. En el cas de Moret, els onze punts d'avui s'han sumat als dos de la primera jornada i se li continua resistint una victòria que fa anys que busca després de ser líder en la segona jornada.

Han completat els cinc primers llocs Carles Esteve (Sherco) amb un total de 21 punts (14 en la tercera jornada) i Jorges Casales (Gas Gas) que n'ha acabat sumant 29.

A banda dels 151 participants, la 41a edició dels 3DTS -que ha esquivat miraculosament la pluja- ha tingut com a "estrelles convidades" participant a una jornada al japonès Takahisa Fujinami (campió del món l'any 2004); Adam Raga (dos títols de campió del món a l'aire lliure i quatre indoor) i Jeroni Fajardo (campió d'Europa el 2002).

Classificació final 3DTS

Classificacions segona jornada 3DTS


Classificacions primera jornada 3DTS
 


Jeroni Fajardo fent equilibris al Santigosa. Foto: Xevi Mas

Francesc Moret finalment ha acabat en tercera posició. Foto: Xevi Mas

Adam Raga ha estat una de les estrelles convidades al Santigosa. Foto: Xevi Mas

Galeries de fotos Santigosa

3DTS 2012, segona jornada (Marc Cargol)

3DTS 2012, primera jornada (Xevi Mas i Lurdes López)

Tres Dies del 2011 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2010 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2009 (Arnau Urgell)

Tres Dies del 2008 (Arnau Urgell)