El cel respecta les processons

La pluja va provocar que els organitzadors, especialment a Campdevànol, tinguessin l'ai al cor fins al darrer moment

Redacció
07 d'abril del 2012
Processó dels Sants Misteris de Campdevànol.
Processó dels Sants Misteris de Campdevànol. | Lurdes López
Un dels passos de la processó da Campdevànol passant per davant de Sant Cristòfol. Foto: Lurdes López

Es va patir fins al darrer moment però finalment la pluja no va esguerrar les processons de Divendres Sant. A Campdevànol eren quarts de set i la precipitació continuava sent important -no havia parat des del migdia- i més d'un s'imaginava una suspensió com la del 2009 (hauria estat la segona en només sis anys).

Sortosament, quan mancaven pocs minuts per les set -l'hora en la qual s'havia de decidir si se sortia va parar de ploure. De fet, quan els manaies i els passos vivents van formar a la zona del pavelló, a les vuit del vespre, les clarianes havien guanyat molt terreny. A Camprodon, per la seva banda, no van patir tant ja que la serra Cavallera va fer de pantalla a la pluja i pràcticament no van tenir precipitacions.

D'aquesta manera, tota l'atenció es va centrar en els passos. La processó de Campdevànol –que es va perdre el 1965- té com a element singular, “a nivell mundial”, tenir passos vivents. Una “anomalia” causada per la manca de recursos quan es va iniciar la primera etapa d'aquesta representació religiosa a inicis de la dècada dels 50. Es tracta dels passos de l'Ecce Homo, l'Hort de Getsamaní, el Camí del Calvari i el Davallament de la Creu –que complementen el de la Veronica i el Judes-. De moment, deixen per més endavant introduir algun altre pas pels “elevats costos organitzatius, materials i econòmics”.

La processó dels Sants Misteris va sortir del barri del Roser i després de creuar el poble, passant per l'església de Sant Cristòfol i la plaça de la Dansa, entre altres, va tornar al temple parroquial on es va viure el moment més espectacular amb l'ascensió dels passos per les escales de l'església. A Camprodon, per la seva banda, el moment més plàstic es produeix a la sortida ja que tots els passos formen als jardins del monestir de Sant Pere. La desfilada religosa acaba a davant de l'església del Carme després de passar, entre altres, pels Quatre Cantons i l'Ajuntament.

Processó dels Sants Misteris de Camprodon. Foto: Xevi Mas

Galeries de fotos processons

Processó dels Sants Misteris de Campdevànol 2012 (Lurdes López)

Processó dels Sants Misteris de Camprodo 2012 (Xevi Mas)

Desfilada del maniple a Camprodon 2012 (Adrià Costa)

Processó Divendres Sant Campdevànol 2011 (Arnau Urgell)

Els manaies de Campdevànol 2011 (Adrià Costa)

Processó dels Sants Misteris de Campdevànol 2010 (Arnau Urgell)

Processó dels Sants Misteris de Camprodon 2010 (Adrià Costa)

Els armats de Campdevànol 2009 (Arnau Urgell)

Desfilada del maniple a Camprodon 2008 (Arnau Urgell)







 
Desfilada del maniple a Camprodon. Foto: Adrià Costa