El temps respecta les processons del Ripollès

La pluja ha cessat tot just una hora abans que comencés la processó de Campdevànol

Redacció
06 d'abril del 2012
Desfilada del maniple de Camprodon.
Desfilada del maniple de Camprodon. | Adrià Costa
Desfilada del maniple a Camprodon. Foto: Adrià Costa

Primer round superat. El temps -malgrat les pluges del migdia i de bona part de la tarda- van respectar la desfilada dels manaies aquest dijous a Camprodon i Campdevànol. De nou, aquest Divendres Sant la inestabilitat pot fer patir als organitzadors tot i que el més probable és que a l'hora de sortir les processons dels Sants Misteris el mal temps hagi escampat. Una preocupació que no és nova ja que l'any passat a Camprodon es van quedar sense processó mentre que el 2009 no n'hi va haver ni a Campdevànol ni a Camprodon.

Ho explica l'Eduard Roma, president de l'Associació d'Amics de la Processó de Campdevànol: “és la feina de tot un any que depèn d'un element que no podem controlar”. De fet, en aquesta processó dels Sants Misteris recuperada l'any 2007 hi intervenen 250 figurants en un municipi de menys de 3.500.

La processó de Campdevànol –que es va perdre el 1965- té com a element singular, “a nivell mundial” recalca Roma, de tenir passos vivents. Una “anomalia” causada per la manca de recursos quan es va iniciar la primera etapa d'aquesta representació religiosa a inicis de la dècada dels 50. Es tracta dels passos de l'Ecce Homo, l'Hort de Getsamaní, el Camí del Calvari i el Davallament de la Creu –que complementen el de la Veronica i el Judes-. De moment, deixen per més endavant introduir algun altre pas pels “elevats costos organitzatius, materials i econòmics”. Això sí, Eduard Roma ha volgut agrair el suport de l'Ajuntament -que enguany ha posat banderoles per anunciar l'activitat-, el Patronat de Cultura i el conjunt del poble de Campdevànol.

La processó de Divendres Sant de Campdevànol començarà al pavelló a les vuit del vespre. Una hora més tard ho farà des del Monestir de Sant Pere la de Camprodon, població on aquest matí s'ha viscut el tradicional Via Crucis, conegut com la Processó de les Dones.

Galeries de fotos processons

Desfilada del maniple a Camprodon 2012 (Adrià Costa)

Processó Divendres Sant Campdevànol 2011 (Arnau Urgell)

Els manaies de Campdevànol 2011 (Adrià Costa)

Processó dels Sants Misteris de Campdevànol 2010 (Arnau Urgell)

Processó dels Sants Misteris de Camprodon 2010 (Adrià Costa)

Els armats de Campdevànol 2009 (Arnau Urgell)

Desfilada del maniple a Camprodon 2008 (Arnau Urgell)




Desfilada del maniple de Camprodon. Foto: Adrià Costa