Vallfogona dedica la Setmana Santa a l'arqueologia

Unes jornades serviran com a punt d'inici d'un projecte d'arqueologia social i comunitari

Redacció
04 d'abril del 2012
Vallfogona de Ripollès aprofita la Setmana Santa per celebrar unes Jornades Arqueològiques amb investigadors de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i del Departament de Prehistòria de la UAB. Consistiran en una xerrada explicativa el divendres 6 d'abril a les cinc de la tarda al Local Polivalent que versarà sobre si hi ha jaciments arqueològics a Vallfogona.

La xerrada servirà d'introducció i per familiaritzar sobre els elements o objectes que poden permetre descobrir restes interessants. L'endemà, el dissabte 7 d'abril, al matí (trobada a les 9:30 davant de l'Ajuntament) es farà una sortida de camp per saber com es treballa in situ per descobrir el paisatge arquològic.

Es tracta de començar un projecte d'arqueologia social i comunitària de diversos anys de durada impulsat per l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i del Departament de Prehistòria de la Universistat Autònoma de Barcelona i que té per objectiu generar coneixement científic sobre la dinàmica de poblament durant la prehistòria al terme de Vallfogona i veïns i valoritzar el patrimoni de la zona a partir del reconeixement sistemàtic i inventari de les evidències materials prehistòriques (treballs de prospecció i excavació arqueològica i protecció dels punts d'interès).

La metodologia de treball es basarà en l'arqueologia social i comunitària que promou la participació activa de la gent del territori. De fet, així es va fer l'excavació de la Teuleria del Pinatar de l'Obra fa dos anys.