Sis equips del Ripollès finalitzen la Nocturna Clàssic Ral·li

Xevi Ardite i Ivan Tibau seran al Rally Costa Brava Històric

Redacció
03 d'abril del 2012
Mini de Lluís i Eudald Sirvent.
Mini de Lluís i Eudald Sirvent. | Xavier Sanfeliu/Manresainfo.cat
Mini de Lluís i Eudald Sirvent. Foto: Xavier Sanfeliu/Manresainfo.cat

Els sis equips del Ripollès que van participar a la 11a edició de la Nocturna Clàssic Ral·li van aconseguir finalitzar la competició, una de les més importants de l'especialitat que es va disputar el passat cap de setmana. La prova, organitzada per la secció esportiva del Clàssic Motor Club del Bages, va aplegar un centenar de vehicles inscrits matriculats fins al 31 de desembre de 1986. La prova, de 375km i 14 trams cronometrats, va transcórrer per les comarques del Bages, Anoia, Segarra, Berguedà i Solsonès. Els pilots no podien superar els 50 km/ h de velocitat mitjana.
 
El millor equip del Ripollès va ser el pilotat per Ramon Orriol i Xavier Criach amb un Lancia Beta que va acabar amb 34a posició. Moisès Taboada i Enric Guinart (BMV 320) es van classificar 49; Jordi Munell i Francesc Roca (Seat 600) 52 –els millors entre els participants amb aquest mític cotxe-; Joan Corbatera i S. Rigol, 53; els germans Cortés, 59; i Lluís i Eudald Sirvent (Mini 1000) 62. A més, l'equip Taboada-Guinart va aconseguir el setè lloc en la categoria A.

La segona prova de la Copa Catalana de Ral·lis de Regularitat per a clàssics serà el Ral·li dels Volcans (Olot), el 26 de maig; la tercera el Ral·li Boucles de Corsavy (Vallespir), el 23 de juny; i la darrera serà la VIII Volta a Osona Clàssic Ral·li (Manlleu), el 24 de novembre.

Xevi Ardite, amb Ivan Tibau, al Rally Costa Brava Historic

També hi haurà representants ripollesos al IX Rally Costa Brava Històric , que es disputarà entre el 12 i 15 d'abril. Una prova de 1.437 km repartits en tres etapes dels quals 690 correspondran a 33 trams de regularitat (tres d'ells en circuits, un dels quals nocturn al Circuit de Catalunya). A la prova hi participarà el ripollès Xevi Ardite, que farà de copilot d'Ivan Tibau, secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, a bord d’un Porsche 911 SC.