La zona blava de Ripoll serà gratuïta dissabtes a la tarda

Acorden allargar la concessió fins a l'octubre de 2014 a canvi de passar la zona blava del passeig Ragull al CAP i implementar un sistema de descomptes denominat “Aparca i compra”

Arnau Urgell
28 de març del 2012
576_1331742793_Adri_Costa_MG_0621_carretera_Barcelona_Ripoll
576_1331742793_Adri_Costa_MG_0621_carretera_Barcelona_Ripoll | Adrià Costa
El passeig Ragull de Ripoll deixarà de ser zona blava. Foto: Adrià Costa

A Ripoll no caldrà pagar la zona blava els dissabtes a la tarda. Aquesta mesura, que s'aplicarà d'aquí a poques setmanes, és una de les condicions que l'Ajuntament ha posat a l'empresa Estacionamientos y Servicios SA per prorrogar la concessió del servei durant dos anys. També s'eliminarà la zona blava del passeig Ragull i es traslladarà a l'espai de davant del CAP i s'implementarà un sistema de descomptes denominat “Aparca i compra” per dinamitzar el comerç de la zona.

L'empresa que gestiona la zona blava de l'Ajuntament va demanar prorrogar la concessió –que acabava el proper octubre- durant tres anys i mig. Al·legaven que les obres del Barri Vell els hi havien provocat un cert desequilibri econòmic respecte les condicions. El consistori va estimar parcialment la proposta però rebaixant el període de la concessió –iniciat l'octubre de 2005- a dos anys.

A més, s'aplicaran tres noves mesures. La més important és la gratuïtat de les zones blaves els dissabtes a la tarda com a mesura “d'estímul comercial”. Per altra banda, s'eliminarà l'aparcament de pagament del passeig Ragull i es traslladarà a la zona de l'ambulatori. “El passeig Ragull no funciona com a zona blava, la major part del dia està buit” va argumentar l'alcalde Jordi Munell. La tercera mesura consistirà en un sistema de descomptes vinculat al comerç i a la restauració denominat “Aparca i compra”. En principi, es limitarà al passeig de la Font Viva i a la plaça Josep Tarradellas, a davant del mercat cobert.

D'aquesta manera, les zones blaves de Ripoll funcionaran els feiners i dissabtes de nou del matí a una del migdia i els laborables de quatre a vuit del vespre. Tanmateix, des de setembre de 2009 hi ha una altra excepció. Concretament, al passeig de la Farga Catalana i a la carretera de Ribes –on hi ha dos centres escolars-, es pot aparcar sense pagar fins a un quart de deu del matí i de les 16:45 a les 17:15 per facilitar portar o recollir la mainada.