ERC veu «deixadesa» a la Ruta del Ferro

Els republicans alerten de brutícia i del trencament d'una barana

Redacció
27 de març del 2012
Barana trencada a la Ruta del Ferro.
Barana trencada a la Ruta del Ferro. | ERC Ripoll
ERC de Ripoll ha manifestat la seva preocupació per la manca de manteniment i la seguretat de la Ruta del Ferro i n'ha qualificat la situació de “certa deixadesa”. En aquest sentit, i després de rebre diverses queixes, van adreçar a l'equip de govern un escrit sobre la brutícia d'alguns punts així com el trencament d'una barana en un punt de cert perill. Segons els republicans, després de l'avís, s'han solucionat algunes de les deficiències.

Concretament les queixes se centren en el perill que suposa la barana en mal estat just a la sortida de Ripoll i, fins i tot, amb un tram de barana inexistent en un punt on hi ha una alçada considerable a la zona del Gorg dels Estudiants. A més, en un punt proper al quilòmetre 0,5 hi havia un animal mort així com molta brutícia a la zona del polígon industrial.

Per tot plegat, el grup municipal d'ERC lamenta la “certa deixadesa” en el manteniment i neteja de la Ruta del Ferro i mostren la seva preocupació tot recordant que quan eren al govern “hi esmerçaven molts esforços”. A més, lamenten que hi sovintegen els gossos sense lligar, alguns dels quals de les denominades races perilloses. Per aquest motiu, han demanat a l'equip de govern que es compleixi l'ordenança de civisme i la normativa del Consorci de les Vies Verdes de Girona que obliga a portar els gossos lligats a tota la ruta.

Per tal de solucionar tots aquests problemes, el grup municipal d’Esquerra ha demanat a l'equip de govern quina és la previsió pel manteniment i per a la seguretat d’aquesta infraestructura que utilitzen molts veïns de Ripoll i també molts visitants, que es poden endur una imatge no desitjable de la vila.

Suport a les famílies desnonades

ERC també ha manifestat la seva preocupació per les famílies afectades per desnonaments a Ripoll. Concretament ha presentat una moció en la qual es demana al consistori aclarir quantes execucions hipotecàries s'han produït i que adopti mesures informatives per donar suport als afectats. A més, es proposa al Consorci de Benestar Social que estableixi un protocol d’actuació d’urgència per tal de trobar solucions a través d’habitatges de lloguer social.