El Santjoanenc venç 87-99 després de clavar 33 punts en el quart període

24 de març del 2012
La UE Ripoll ha caigut a la pròrroga.
La UE Ripoll ha caigut a la pròrroga. | Isaac Muntadas
La UE Ripoll ha caigut a la pròrroga. Foto: Isaac Muntadas

La UE Ripoll ha perdut aquest dissabte amb el Santjoanenc (87-99) i ha desaprofitat una oportunitat d’or per situar-se a dues victòries del líder i ara es queda amb un balanç de 17-7 (a quatre triomfs del Santjoanenc). A més, si demà l’Alella guanya el seu partit contra l’Escala; el conjunt blau perdrà definitivament la segona posició en detriment de l’equip maresmenc –actualment els dos conjunts estan empatats.

El partit que ha enfrontat la UE Ripoll i el CB Garrotxa Santjoanenc ha estat un espectacle pels espectadors que han estat aquesta tarda al pavelló de l’Avellaneda. En el primer quart els dos equips han tingut molt respecte per l’adversari, s’han comès moltes faltes i el Santjoanenc ha llançat força tirs lliures. Els visitants han aconseguit una mínima avantatge de tres punts (16-19). En el segon quart la tendència s’ha cap-girat i el conjunt de la Garrotxa s’ha carregat de faltes. L’agressivitat dels jugadors del Santjoanenc ha escalfat el públic, que ha vist com el seu equip reaccionava i se n’anava al descans amb un ajustat 35 a 32.

A la segona part els ripollesos s’han alliberat de la pressió i han fet un joc molt vistós. El partit s’ha trencat sobretot gràcies a les accions de Burgos i Rabaseda que han protagonitzat un festival de joc ofensiu (62-49). Però en l’últim quart, el Santjoanenc ha donat un tomb al partit i ha aconseguit un parcial de 20-33 per empatar-lo a 82 i enviar-lo a la pròrroga. Incomprensiblement, la UE Ripoll ha fet uns últims cinc minuts espan-tosos en que ha llençat per la borda un coixí de deu punts d’avantatge.

A la pròrroga el Santjoanenc ha exercit de líder. Els visitants s’han mostrat molt sòlids i no han tingut pietat dels ripollesos. De fet la seva superioritat s’ha fet palesa amb el definitiu 87-99 que s’ha establert al marcador. En els locals han destacat tres jugadors en l’anotació: Burgos ha convertit 25 punts, Pons 20 i Rabaseda 19.

La setmana vinent la UE Ripoll visita la pista del Ceset, un rival que té quatre victòries menys que els ripollesos i està situat a la cinquena posició.