40 hores d'un «batibull d'activitats»

Redacció
23 de març del 2012
El passeig de Sant Joan ben ple.
El passeig de Sant Joan ben ple. | Arnau Urgell
El passeig de Sant Joan ben ple per la Fira de les 40 Hores. Foto: Arnau Urgell

L'arribada de la primavera a Ripoll és sinònim de Fira de les 40 Hores. De fet, tradicionalment aquest certamen esdevé la primera cita multitudinària al Ripollès i comarques veïnes després del recolliment de l'hivern. I després de dos dies de pluja, el bon temps ha animat encara més als ripollesos a aprofitar la inauguració de la fira per passejar pels diversos espais.

L'alcalde Jordi Munell ha recordat que el certamen és un “batibull d'activitats” tant empresarials com gastronòmiques i festives. En aquest sentit ha recordat que l'organització costa uns 60.000 euros però l'impacte econòmic es multiplica per cinc o sis. “L'important és que els euros corrin per Ripoll” ha afirmat en l'acte inaugural.

Per la seva banda, el delegat del Govern, el ripollès Eudald Casadesús, ha insistit – ja ho va fer l'any passat - en la necessitat de reformular l'esdeveniment. En aquest sentit ha considerat que les grans empreses de la comarca també haurien de ser-hi i, al mateix temps, que la Fira de les 40 Hores servís com a aparador dels nous emprenedors. La situació de crisi, un any més, ha sobrevolat els discursos inaugurals. Mentre el president de la UIER, Eudald Castells, ha desitjat que, tal i com ha passat amb la meteorologia, després de la tempesta arribés la calma, el president del Consell, Miquel Rovira, ha volgut destacar la tasca d'entitats com la mateixa UIER, el Consorci Ripollès Desenvolupament i l'Associació Leader, per mitigar-ne els efectes.

Més de cinquanta estands

La Fira de les 40 Hores té el seu centre, com sempre, al passeig de Sant Joan. Allà hi ha 31 estands d'empreses –dels quals vuit de la comarca-, 17 d'institucions i set d'entitats. Per altra banda, la plaça Sant Eudald acull la Fira Aparador de la Unió de Botiguers de Ripoll –amb 17 estands- mentre que l'aparcament del passeig del Ter és l'espai de la mostra d'automoció amb vuit concessionaris. A més, la plaça Gran repeteix un any més com l'espai de productes agroalimentaris del Ripollès i d'altres comarques. Tot i que l'alcalde va assenyalar a la presentació que malgrat la crisi les xifres eren molt bones enguany destaca l'absència després de molts anys dels estands de la Generalitat i la Diputació.

En un certamen en el qual s'ha apostat per la continuïtat, la principal novetat és la primera edició del Tastatast. L'antiga Mostra Grastronòmica s'ha celebrat a la sala Eudald Graells en un format més obert i assequible a tots els públics. Aquest divendres, el Tastatast s'ha convertit amb punt de trobada dels amants de la gastronomia local per provar els tastets que han preparat diferents establiments de la comarca (El Gustus, El Crocus, La Taverneta, La Piazzeta, Snack Bar Ramon, l'Arcada, Les Delícies i l'Aula d'Hostaleria del Ripollès de Ripoll, La Cantina de Ribes de Freser, Can Dachs de Les Llosses i les caves Martí Cerdà).

Inaugració de la Fira de les 40 Hores. Foto: Arnau Urgell

Programa complet de la Fira de les 40 Hores (pdf)

Programa del Tastatast (pdf)
 

 

Galeries de fotos

Inauguració Fira 2012 (Arnau Urgell)

Dissabte de Fira 2011 (Xevi Mas)

Inauguració Fira 2011 (Arnau Urgell)

inauguració Fira 2010 (Arnau Urgell)

Diumenge de Fira 2010 (Arnau Urgell)

Inauguració de la Fira 2009 (Arnau Urgell)

Dissabte de Fira (2009) (Adrià Costa)

Fira de les 40 Hores 2008 (ElRipollès.info)