«Volem reivindicar els racons més desconeguts»

El barceloní Pako Crestas publica el llibre “Ripollès. 17 excursions a peu”, de Cossetània Edicions

Arnau Urgell
22 de març del 2012
Pako Crestas al cim del Taga.
Pako Crestas al cim del Taga. | ElRipollès.info
Pako Crestas al cim del Taga. Foto: ElRipollès.info

L'alpinista i escriptor Pako Crestas acabar de publicar el llibre Ripollès. 17 excursions a peu. L'obra, que es presentarà avui a la Llibreria Catalonia de Barcelona, aplega sortides des de l'alta muntanya de la comarca fins al Baix Ripollès. Precisament el seu autor considera que es pretén fer una “petita reivindicació” dels racons més desconeguts i que habitualment queden fora de les guies d'excursions.

El llibre forma de la col·lecció Azimut Comarcal de Cossetània Edicions que dedica un volum a cada comarca a partir de disset excursions. Crestas, de fet, ja n'havia escrit altres com el del Berguedà i el Pallars Sobirà. Apassionat de la muntanya des dels disset anys, l'alpinista barceloní es coneix la zona de Núria i Ulldeter com el palmell de la mà. Tanmateix, admet que el procés per escriure el llibre li ha servís per descobrir altres zones com el Baix Ripollès o l'Alta Garrotxa. La publicació està adreçada a un públic “que li agradi caminar” però cercant dificultats i durades ben diferenciades.

El llibre, de 120 pàgines i 65 il·lustracions, té un preu de 12,30 euros. Es tracta del número nou de la col·lecció Azimut Comarcal.