Llet Nostra continua creixent

La marca de làctics impulsada per sis cooperatives catalanes, entre les quals la de Vallfogona de Ripollès, va facturar 21,6 milions el 2011

Redacció
21 de març del 2012
Vista de la planta de producció de Llet Nostra a Vic.
Vista de la planta de producció de Llet Nostra a Vic. | Adrià Costa
Vista de la planta de producció de Llet Nostra a Vic. Foto: Adrià Costa

Llet Nostra, la marca de làctics impulsada per sis cooperatives catalanes entre les quals de la de Vallfogona, va enregistrar durant el 2011 un augment de vendes del 4,85%, en relació a l’exercici anterior. La firma va facturar un total de 21,6 milions d’euros.

Aquest increment s’ha consolidat sobretot en la llet en brik, que ha crescut un 5,35%. L’empresa també comença a notar l’entrada progressiva al mercat de 15 productes de postres i iogurts, que es comercialitzen des de l’estiu i que ja han suposat un 1,85% (1,3 milions d’euros) de la facturació del segon semestre de l’any

L’any passat, Llet Nostra va comercialitzar més de 32,7 milions de litres de llet procedents de les granges implicades en el projecte, un 7,5% més que al 2010. Això suposa un increment anual de les vendes d'aproximadament 2 milions de litres, segons ha informat la mateixa empresa en un comunicat.

Llet Nostra es va crear el 2003 amb l'objectiu de donar sortida a la llet dels ramaders de 225 explotacions. La formen les cooperatives de Vallfogona de Ripollès, Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí, Lletera de Mollerussa i Grup Lleter de Banyoles. En aquests moments, aglutina el 30% del sector i el 25% de la llet que es produeix a Catalunya, i és la marca líder a les comarques gironines.