El ripollès Aleix Fàbregas s'imposa en una renovada Duatló de Sant Joan

El duatleta del CTSJA ha complert els pronòstics i ha vençut en una prova en la qual Antoni Carulla i Joaquim Jordi Soler han completat el podi. Alba Xandri (CTSJA) guanya en dones

Redacció
18 de març del 2012
Aleix Fàbregas i Antoni Carulla en el primer tram de la Duatló de Sant Joan.
Aleix Fàbregas i Antoni Carulla en el primer tram de la Duatló de Sant Joan. | Marc Cargol
Aleix Fàbregas, primer al pas per Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Victòria a casa. El ripollès Aleix Fàbregas, que milita al CTSJ Abadesses, s'ha imposat a la Duatló de Carretera de Sant Joan de les Abadesses, que en la seva dinovena edició ha canviat com un mitjò. El duatleta de Ripoll ha estat sempre entre els tres homes que han encapçalat la prova i al final s'ha imposat per davant d'Antoni Carulla (CN Reus Ploms) i Joaquim Jordi Soler (CN Mataró) amb un temps de 2 hores 1 minut i 6 segons. En dones la victòria ha estat per la bergadana Alba Xandri, del CTSJA (2 h 21' 27''), seguida de Natalia Rodríguez (CN Mataró) i Elena Barlabé (CA Igualada).

La prova no només tenia un nou recorregut sinó que ha ampliat les distàncies fins a l'olímpica (10 quilòmetres corrent, 40 en bicicleta i 5 més corrent). Aquesta ampliació, ha fet passar la competició per Ripoll i Vallfogona tot i que sense tancar carreteres –excepte la collada de Santigosa-.

Els participants primer han hagut de fer dues voltes a un circuit de cinc quilòmetres. Un recorregut molt urbà que ha transcorregut pel centre de la vila, la Ruta del Ferro i el Carbó –fins a la zona de les Casasses on hi havia l'avituallament- així com el barri de l'Estació. La cursa ciclista, per la seva banda, ha anat fins a Ripoll per la N-260, ha enfilat la N-260a cap a Vallfogona –punt d'avituallament- i el coll de Canes (1.115 m) i ha tornat cap a Sant Joan per la GI-521 pel coll de Santigosa (1.032 m). Finalment, nova transició a la plaça de Barcelona per afrontar un darrer tram a peu de 5 quilòmetres –una sola volta del mateix recorregut inicial-.

Després de la primera transició, Antoni Carulla liderava la prova conjuntament amb Aleix Fàbregas. El ripollès, ben coneixedor del recorregut, ha passat per Ripoll en primera posició mentre el duatleta del Reus Ploms li seguia la roda. A pocs segons hi havia José Luis Cano, del CN Mataró. Tanmateix, a la pujada de Vallfogona Fàbregas s'ha desampallegat de Carulla i li ha acabat traient més de tres minuts i mig de marge. Per altra banda, Joaquim Jordi Soler ha aconseguit esgarrapar al seu company d'equip la tercera posició.

Per equips la victòria també ha quedat a casa. El CTSJA ha aconseguit el triomf per davant del CN Mataró i del Triteam Girona.

Resultats masculins

Resultats femenins





Aleix Fàbregas i Antoni Carulla en el primer tram de la Duatló de Sant Joan. Foto: Marc Cargol

Els duatletes en plena ascensió cap al coll de Canes. Foto: Arnau Urgell

El CTSJA s'ha imposat per equips. Foto: Marc Cargol

Galeries de fotos

Duatló 2012 (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Duatló 2011 (Xevi Mas)

Duatló 2010 (Joan Guirado)