El conseller Pelegrí inaugura dissabte la seu del CEINR

Funciona des del juliol i compta amb tècniques de bioconstrucció

Redacció
23 de març del 2012
Seu del CEINR a Ribes de Freser.
Seu del CEINR a Ribes de Freser. | Laia Deler
Seu del CEINR a Ribes de Freser. Foto: Laia Deler

Aquest dissabte 24 de març, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, presidirà la inauguració de la nova seu del Consorci dels Espais d'Interès Natural del Ripollès (CEINR) ubicada a Ribes de Freser. L'acte començarà a les 11 del matí i es complementarà amb unes jornades de portes obertes al públic el mateix dissabte d'11 a a dues del migdia i de cinc a set del vespre i l'endemà diumenge 25 de març de deu a dues.

Acompanyaran el conseller, a banda de Marc Prat -alcalde de Ribes i president del CEINR-, el director general de Medi Natural, Josep Escorihuela, i el director dels serveis territorials a Girona, Jordi Aurich,

Edifici propi després de cinc anys



El CEINR es va constituir el 2005 amb cinc municipis i actualment n'agrupa 20 -tots els del Ripollès i Castellar de n'Hug (el Berguedà)- a més del Consell Comarcal, el Consorci Ripollès Desenvolupament, la Diputació de Girona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge. Després de cinc anys “vivint” a la seu de Ripollès Desenvolupament, des del juliol tenen casa pròpia a Ribes de Freser.

El nou edifici ha costat uns 710.000 euros i està ubicat en un solar d'equipaments propietat del consistori ribetà. La seu del consorci té tres nivells i un soterrani pels garatges i la caldera de la biomassa i s'ha construït aplicant tècniques de bioconstrucció.