Les dones de Sant Joan s'associen per «omplir un buit»

Redacció
12 de març del 2012
La sala d'actes del Palmàs va quedar petita dissabte al vespre per batejar oficialment la nova Associació de Dones de Sant Joan de les Abadesses. L'entitat, que comença amb una vuitantena d'associades, vol un omplir un buit en un municipi amb un teixit associatiu tant important. “Calia un punt de trobada” va explicar la primera presidentat de l'entitat, la Pilar Vila, en declaracions a La Veu.

El primer dia d'activitat va ser intens. A la tarda es va jugar un partit de futbol al camp municipal que va enfrontar una trentena de dones dividides en dos equips mentre que la jornada va acabar amb un sopar. La mateixa presidenta de l'entitat va admetre estar “paradíssima” per l'èxit dels actes que els permeten arrencar amb molta empenta. Vila va definir l'associació com a “femenina però no feminista” i va explicar que esperen organitzar activitats com conferències, sortides culturals, excursions, entre altres.

El bateig de l'entitat va comptar amb la presència de Fina Surina, coordinadora territorial de l'Institut Català de Dones. Surina va qualificar d'“imprescindible” l'existència de qualsevol tipus d'associacions però va afirmar que quan són de dones tenen el valor afegit perquè aporten elements com el compromís, el sacrifici, l'esforç i la cooperació, entre altres. “A nivell municipal esdevenen un motor perquè es facin moltes activitats i projectes” va afegir.



Constitució de l'Associació de Dones de Sant Joan. Foto: La Veu de Sant Joan

Un partit de futbol va servir per batejar l'Associació de Dones de Sant Joan. Foto: Facebook