Josep Bargalló i Jordi Badia duen a Sant Joan la figura de Josep Suñol

ERC i la Penya Blaugrana organitzen dissabte a les sis una xerrada al Palmàs

Redacció
06 de març del 2012
En un context de recuperació de la memòria històrica, la secció local d'Esquerra i la Penya Blaugrana de Sant Joan deles Abadesses han organitzat per dissabte vinent la xerrada Josep Suñol i Garriga, 1898-1936, retrat d’un president del FC Barcelona i diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, assassinat a mans feixistes. L'acte, que començarà a les sis de la tarda al Palmàs, comptarà amb dos dels principals especialistes del país en la figura del president Suñol, l'exconseller primer Josep Bargalló i el periodista Jordi Badia.

La xerrada de Sant Joan arriba després que el passat 6 d’agost es va commemorar el 75è aniversari de l’afusellament de Josep Suñol i Garriga a mans d’un destacament de les tropes franquistes al quilòmetre 52 de la carretera de Madrid a la Corunya. Josep Suñol va col·laborar al diari La Nau, va ser inversor del diari la Nau dels Esports i impulsor del diari La Rambla, així com president del FC Barcelona i, directiu de la Federació Catalana de Futbol. També va ser diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya a les Corts espanyoles així com president del RACC.

La ponència de l'acte d'ERC i la Penya Blaugrana anirà a càrrec de Josep Bargalló i Valls, crític i literari i catedràtic de secundària i que va ser conseller d'Educació (2003-2004), conseller primer dela Generalitat (2004-2006) i director de l’Institut Ramon Llull (2006-2010). També comptarà amb la presència del periodista Jordi Badia que va ser director de comunicació del FC Barcelona (2003-2006) i col·laborador de diversos mitjans entre els quals Nació Digital. És autor de la biografia Josep Suñol i Garriga, Viure i Morir per Catalunya.