Òmnium aprova al Ripollès una assignatura pendent

L'assemblea constitutiva de l'entitat, amb la presència de Muriel Casals, aprova la seva primera junta comarcal encapçalada per Amadeu Rosell

Arnau Urgell
05 de març del 2012
La junta d'Òmnium Ripollès amb Muriel Casals.
La junta d'Òmnium Ripollès amb Muriel Casals. | Arnau Urgell
La junta d'Òmnium Ripollès amb Muriel Casals. Foto: Arnau Urgell

Òmnium Cultural ha aprovat una assignatura pendent anomenada Ripollès. I és que l'entitat cultural, amb més de 28.000 socis arreu del país, no disposava secció en una comarca tant important per explicar-ne la seva història.

Aquest dissabte es va solucionar aquesta anomalia amb la constitució oficial de l'assemblea comarcal, després de quasi un any de preparació i difusió . L'acte, que es va celebrar a la sala Josep Maria Anglada de la biblioteca Lambert Mata, va comptar amb la presidenta nacional, Muriel Casals, i va servir per ratificar l'única candidatura que optava a dur les regnes de l'entitat a la comarca.

De fet, l'equip encapçalat pel camprodoní Amadeu Rosell ja ha funcionat aquest darrer any com a junta gestora. També en formen part Jordi Vilarrodà (vicepresident), Marc Llorens (secretari), Jaume Cabaní (tresorer) i Carme Freixa (vocal) i Roger Peñarroya (vocal). La junta va ser ratificada amb el 100% dels vots dels 24 socis que van assistir a l'assemblea de dissabte en un acte que va comptar amb una cinquantena d'assistents. Al llarg d'aquest any, Òmnium al Ripollès ha passat de 100 a 126 associats. La mateixa Muriel Casals va reivindicar la necessitat de donar suport a l'entitat en un moment que ha rebut atacs per part de forces com el PP pel fet de rebre finançament públic. Tot i això, va recordar que els seus propis recursos suposen entre un 70 i un 75% dels pressupost. "Aquests atacs han suposat guanyar socis o que alguns dels que ja teníem augmentessin la seva quota" va explicar la presidenta.

La gestora ha tingut com a objectiu articular els socis de l’entitat que ja hi havia a la comarca, fer actes de difusió per donar a conèixer-la i altres activitats, entre les quals ha destacat el suport a la campanya Som Escola , l’acte commemoratiu dels 50 anys d’Òmnium –amb homenatge els socis més veterans del Ripollès- o la projecció del documental Spain’s secret conflict a Ribes. Una de les primeres activitats amb Òmnium Ripollès ja oficialitzat serà el lliurament dels premis literaris Sambori a Campdevànol el proper 24 de març.

Assemblea constitutiva d'Òmnium Ripollès. Foto: Arnau Urgell