L'equip de govern admet que «es va tard» amb Ripoll 2013

ERC adverteix hi ha el risc de ser “una capitalitat desendreçada”

Redacció
02 de març del 2012
El regidor Ramon Santanach va admetre un retard en definir els eixos de Ripoll 2013.
El regidor Ramon Santanach va admetre un retard en definir els eixos de Ripoll 2013. | Arnau Urgell
El regidor Ramon Santanach va admetre un retard en definir els eixos de Ripoll 2013. Foto: Arnau Urgell

Primera polèmica política a l'entorn de la Capitalitat de la Cultura Catalana que Ripoll ostentarà el 2013. El regidor Ramon Santanach, a pregunta d'ERC, va admetre que “es va una mica tard” a l'hora de definir-ne les línies estratègiques. En aquest sentit el responsable de Cultura va anunciar una reunió les properes setmanes amb Xavier Tudela, president de l'entitat que empara aquest esdeveniment, per acabar de delimitar els eixos de la capitalitat.

La regidora Nancy Rovira va mostrar la preocupació d'ERC per la manca de definició de la celebració. En aquest sentit va recordar que a menys d'un any per l'inici de la capitalitat encara no es tenen clar els eixos estratègics quan ja es posen sobre la taula les primeres activitats. “Correm el risc d'acabar esdevenint una capitalitat desendreçada” va advertir Rovira que en el ple de dimarts va protagonitzar un dur enfrontament amb Santanach per aquesta i altres qüestions com la commemoració del centenari de Joan Rubió i Bellver.

Cal recordar que el cap de setmana passat Tarragona va viure l'acte d'inauguració de la seva capitalitat cultural amb la presència de l'alcalde ripollès Jordi Munell. D'aquesta manera, comença el compte enrere d'una celebració que ja té imatge representativa, un monestir-barretina dissenyat per Laura Colomer.