Ripoll inclou les entitats per definir les polítiques de cultura i esports

El ple aprova la creació de sengles consells municipals

Arnau Urgell
01 de març del 2012
576_1289148119_Adri_Costa__Futbol_Ripoll_Jonquera_1
576_1289148119_Adri_Costa__Futbol_Ripoll_Jonquera_1 | Adrià Costa
Les entitats esportives i culturals participaran a la definició d'aquestes polítiques. Foto: Adrià Costa

Ripoll tindrà en breu dos consells municipals, de cultura i esports, per contribuir a la definició de les polítiques en aquests àmbits. La creació d'aquests dos òrgans –que mai havien existit a la vila- es va aprovar inicialment en el ple de dimarts. L'objectiu del consistori ripollès és implicar les entitats en les decisions que els afecten més directament.

La comissió més avançada és la de cultura. No en va ja que es va celebrar una primera reunió el passat 17 de novembre amb la presència de representants d'entitats de teatre, música, cultura popular, gent gran, entre altres. “Ara optem per fer un pas més formal d'un òrgan que ja ha començat a caminar” va afirmar el regidor de Cultura, Ramon Santanach. La seva creació va comptar amb el suport de tots els grups municipals.

En canvi no hi va haver unanimitat a l'hora d'aprovar el Consell Municipal de l'Esport ja que ERC es va abstenir per no veure gens clares les seves funcions. El regidor responsable de l'àmbit, Miquel Rovira, va assegurar que serviria per “assessorar, col·laborar i fer participar en matèria esportiva” i que “gestionar entre tots” suposarà “fer millor les coses”.

En canvi, l'exregidor Ramon Serra, va recordar que sovint –sobretot en temes de definició d'horaris- “cal agafar el toro de les banyes”. En aquest sentit va assenyalar que no quedava clar si l'òrgan duplicaria la funció de la regidoria o “s'hi posaria al costat” i que tampoc quedava clar com s'establirien les majories i quina relació tindria amb el Centre de Tecnificació Esportiva. De fet, no és la primera vegada que els republicans critiquen la manera de gestionar l'esport des del consistori.

L'alcalde Jordi Munell, per la seva banda, va recordar que la legislatura passada ja havien demanat la creació d'un Patronat de l'Esport. A més, va assenyalar la importància de, per primera vegada, apostar per la participació de les entitats en gestionar aquests dos àmbits.