Òmnium arrenca oficialment al Ripollès

La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, en beneirà la constitució després d'un any de preparació

Redacció
03 de març del 2012
La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, durant el seu discurs a l'acte de commemoració dels 50 anys de l'entitat.
La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, durant el seu discurs a l'acte de commemoració dels 50 anys de l'entitat. | ACN
Muriel Casals beneirà l'arrencada oficial d'Òmnium al Ripollès. Foto: Arxiu ND

Òmnium Cultural, ara sí, començarà a caminar de manera oficial al Ripollès. Després de quasi un any de preparació i difusió, l'entitat cultural constituirà aquest dissabte la secció comarcal, en una assemblea que se celebrarà a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll. L'acte comptarà amb la presència de la presidenta nacional d'Òmnium, Muriel Casals.

L'assemblea, que se celebrarà a partir de dos quarts de cinc de la tarda, votarà l’única candidatura que s’ha presentat per gestionar la secció comarcal i que, en els darrers mesos, s'han encarregat del procés previ a través d'una junta gestora. La candidatura està encapçalada per Amadeu Rosell (president) i integrada per Jordi Vilarrodà (vicepresident), Marc Llorens (secretari), Jaume Cabaní (tresorer) i Carme Freixa (vocal) i Roger Peñarroya (vocal). Tenen dret a vot tots els socis del Ripollès que portin més d’un any a l’entitat.

La gestora ha tingut com a objectiu articular els socis de l’entitat que ja hi havia a la comarca –hores d'ara ja superen els 150-, fer actes de difusió per donar a conèixer-la i altres activitats, entre les quals ha destacat el suport a la campanya Som Escola, l’acte commemoratiu dels 50 anys d’Òmnium –amb homenatge els socis més veterans del Ripollès- o la projecció del documental Spain’s secret conflict a Ribes. Una de les primeres activitats amb Òmnium Ripollès ja oficialitzat serà el lliurament dels premis literaris Sambori a Campdevànol el proper 24 de març.